19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu nu-i aşteaptă cu flori pe timişoreni

Lucescu nu-i aşteaptă cu flori pe timişoreni

Deşi a fost operat în urmă cu două săptămâni, după ce a suferit un preinfarct, tehnicianul român al lui Şahtior s-a implicat în pregătirea echipei sale pentru meciul din această seară cu FC Timişoara, din prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Pe „RSC Olympiyskiy Stadium“ se vor înfrunta în această seară vicecampioanele Ucrainei şi României, Şahtior Doneţk, respectiv FC Timişoara, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Această partidă, care va începe la ora 20.00, va fi transmisă în direct de Digi Sport şi va fi arbitrată de o brigadă spaniolă condusă de Eduardo Iturralde Gonzales.
Preşedintele lui FC Timişoara, Marian Iancu, susţine că echipa sa are şanse în această dublă manşă, deşi recunoaşte că între cele două grupări există diferenţe foarte mari, atât financiare, cât şi în privinţa lotului. „E o diferenţă totală între noi şi ei. De patronat, de valoare a echipei şi de bază materială. Există însă şanse şi asta e cel mai important“, a spus Iancu.
La rândul său, căpitanul formaţiei bănăţene, Dan Alexa, a recunoscut că Şahtior Doneţk are prima şansă în duelul din preliminariile Ligii Campionilor, mai ales că echipa ucraineană este antrenată de Mircea Lucescu, tehnician care cunoaşte bine fotbalul românesc. „Va fi un joc foarte greu, Şahtior a câştigat Cupa UEFA şi este favorită. Noi credem în şansa noastră şi vom face totul ca să obţinem un rezultat bun. Este un minus, nicidecum un plus, pentru noi faptul că Şahtior are antrenor român. Mircea Lucescu cunoaşte fotbalul romanesc, dar şi echipa noastră şi e un dezavantaj pentru noi“, a spus Alexa.

Lucescu vrea să rezolve repede calificarea

Mircea Lucescu, care în urmă cu două săptămâni a fost operat după ce a suferit un preinfarct, a admis că Şahtior Doneţk este superioară valoric grupării bănăţene. El susţine că echipa lui este obligată să tranşeze calificarea în favoarea sa încă din meciul de la Doneţk. Chiar dacă a fost obligat să stea în spital, tehnicianul român s-a implicat în pregătirea formaţiei „minerilor“, dictându-le în fiecare zi secunzilor săi planul de antrenamente. Din acest motiv, atacantul nigerian Julius Aghahowa a afirmat că timişorenii nu trebuie să spere că lipsa lui Lucescu de la antrenamentele din ultimele zile a dat totul peste cap la Şahtior. „Mircea Lucescu a fost mereu implicat în pregătirea echipei, chiar şi atunci când nu era aproape de noi. Sper să se întoarcă printre noi cât mai curând şi să fie la potenţial maxim“, a spus atacantul revenit în această vară la Doneţk.
Acordând o importanţă deosebită disputei cu FC Timişoara, antrenorul român a părăsit de două ori spitalul pentru a merge în cantonamentul echipei sale. Prima dată şi-a vizitat elevii duminică seară, însoţit de un medic şi de o asistentă, iar apoi a participat la antrenamentul de luni după-amiază. Lucescu intenţionează să stea pe bancă la meciul din această seară, deşi medicii i-au interzis acest lucru.

Liga Campionilor, turul III preliminar
Programul partidelor care se vor disputa astăzi în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor: Şahtior Doneţk (Ucraina) – FC Timişoara (România), Sporting Lisabona (Portugalia) – Twente Enschede (Olanda), Celtic Glasgow (Scoţia) – Dinamo Moscova (Rusia), Red Bull Salzburg (Austria) – Dinamo Zagreb (Croaţia), Slovan Bratislava (Slovacia) – Olympiakos Pireu (Grecia), FC Zürich (Elveţia) – NK Maribor (Slovenia), APOEL Nicosia (Cipru) – Partizan Belgrad (Serbia), Şerif Tiraspol (Moldova) – Slavia Praga (Cehia), FK Ventspils (Letonia) – BATE Borisov (Belarus), Levadia Tallinn (Estonia) – Debrecen (Ungaria), FC Copenhaga (Danemarca) – Stabaek IF (Norvegia). Meciurile FK Aktobe (Kazahstan) – Maccabi Haifa (Israel), Sparta Praga (Cehia) – Panathinaikos Atena (Grecia), Anderlecht Bruxelles (Belgia) – Sivasspor (Turcia) şi FK Baku (Azerbaidjan) – Levski Sofia (Bulgaria) s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei. Partidele retur se vor disputa pe 4 şi pe 5 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS