27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Credit tinerilor

După o minivacanţă de două zile, Universitatea continuă pregătirile în Craiova, Nae Ungureanu şi Daniel Mogoşanu încercând să pună la punct ultimele detalii de dinaintea începerii campionatului. Se preconizează un nou unsprezece, cu Lung în poartă şi Barbu fundaş central.

După o minivacanţă de două zile, de miercuri oltenii şi-au reluat pregătirile, staff-ul tehnic Nae Ungureanu – Daniel Mogoşanu – George Biţă încercând să „retuşeze“ ceva până sâmbăta viitoare, dată la care Ştiinţa are programat meciul de debut în noul campionat, derbiul cu Dinamo.   
Oltenii au efectuat ieri două antrenamente, la care au participat, ca şi miercuri seară, cei doi străini aflaţi în probe la Craiova, croatul Misic şi bosniacul Adilovic. Deocamdată, din ceea ce s-a văzut la antrenamente, dar şi la ultimul amical din Austria, s-ar părea că fundaşul stânga Misic i-a impresionat pe cei din staff-ul Craiovei. O decizie însă în privinţa lor va fi luată, după toate probabilităţile, după amicalul de sâmbătă seară, cu Internaţional Curtea de Argeş, când se va prezenta lotul pentru noul sezon. Partida este programată pe „Oblemenco“, deşi terenul de joc are unele probleme minore. Din cauza temperaturilor ridicate, gazonul prezintă unele zone cu vegetaţie arsă, dar acestea au fost tratate şi gazonul dă semne de revenire.

Mitchell şi Baird, nerefăcuţi

În privinţa lotului cu care Universitatea va aborda noul sezon, tehnicienii Craiovei mai au de clarificat detalii minore,
respectiv dacă ultimii străini aduşi în lot vor rămâne la echipa mare. Deşi n-au comunicat primul „unsprezece“, antrenorii Craiovei s-ar părea că l-au stabilit. După toate probabilităţile, acesta ar fi cel din sezonul trecut, cu una sau două modificări. Cum Bornescu a ieşit din cărţi, în poartă va fi Silviu Lung Jr., dar n-ar fi exclus ca antrenorii să dea şansă cuplului central Găman – Barbu. De altfel, în amicalul de lux cu Lazio, Mogoşanu şi Biţă au început meciul cu cei doi tineri titulari, Lung şi Barbu. Totodată, alt jucător bate la porţile primei echipe, Nicolae.
În privinţa stării de sănătate, doar doi jucători au probleme, Baird şi Mitchell. Primul s-a accidentat la meciul cu Lazio şi încă nu şi-a revenit, dar se speră în recuperarea lui în perioada următoare, astfel ca până sâmbăta viitoare să fie apt de joc. În schimb, Mitchell nu poate reveni în teren din prima etapă. Deşi a luat parte la programul de pregătire din Austria, el nu a fost folosit în nici un amical, nefiind complet refăcut, mai ales din punct de vedere fizic. Conform declaraţiilor lui de pe site-ul clubului, Mitchell ar putea fi apt în etapa a III-a, în derbiul Olteniei, Universitatea – Pandurii. Pe lista cu probleme medicale se află şi portarul Merlier, acesta are umflată laba piciorului.
Trei jucători care au efectuat pregătirea din Austria cu prima echipă, Ologu, Bran şi Roman, au fost detaşaţi la echipa a doua a Ştiinţei, sub comanda antrenorului Florin Ispas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII