26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampioanele, gata de Serbia

Campioanele, gata de Serbia

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au avut două zile libere după cantonamentul de la Constanţa şi s-au reunit aseară, la Sala Polivalentă „Traian“, sub conducerea tehnicienilor Radu Voina şi Aurel Roşca. Până mâine, campioanele se pregătesc la Râmnicu Vâlcea, duminică urmând să plece spre Serbia, în localitatea Vrnjacka Banja, acolo unde va avea loc cantonamentul montan din această vară. La Banja, chimistele vor disputa şi primele meciuri amicale din această pauză competiţională, în compania formaţiei locale, campioana en-titre a Serbiei.

„Sunt mulţumit de atitudinea jucătoarelor“

Tehnicianul Radu Voina este mulţumit de perioada petrecută la Constanţa: „A fost o perioadă foarte bună de pregătire. Condiţiile au fost excelente, iar fetele au tras tare la antrenamente. Am profitat la maximum de nisipul de la mare, am făcut şi două şedinţe de recuperare şi am intrat şi în Sala Polivalentă din Constanţa. Faptul că preparatorul fizic din Franţa le-a lăudat pe fete spune multe, dar pe mine nu mă miră. Handbalistele de la Oltchim sunt adevărate profesioniste, de asta au şi rezultate dintre cele mai bune. Ne-am atins scopul, suntem în grafic“.
Voina a afirmat că noile achiziţii, Paula Ungureanu şi Ionela Gâlcă, s-au integrat rapid în lotul vâlcencelor, iar lotul Oltchimului va rămâne intact. „Nici nu era greu. Şi Ionela, şi Paula sunt componente de bază ale naţionalei feminine care, practic, se confundă cu Oltchimul. În plus, Gâlcă a lipsit de la Râmnicu Vâlcea un singur sezon, i-a fost şi mai uşor să se integreze. Ambele sunt handbaliste valoroase de care aveam mare nevoie“, a spus tehnicianul. „Acesta este lotul cu care vom începe campionatul din Liga Naţională şi meciurile din Liga Campionilor. Nu mai vine nimeni, nu mai pleacă nimeni. Eu am insistat ca handbalistele tinere ca Adriana Ţăcălie sau Clara Vădineanu să rămână la Oltchim, să nu fie împrumutate. Avem multe meciuri de disputat, ne trebuie un lot numeros. Toate fetele de la Oltchim îşi vor aduce aportul la îndeplinirea obiectivelor“, a mai spus tehnicianul campioanei. Radu Voina şi-a stabilit şi obiectivele pentru cantonamentul montan din Serbia: „Vom lucra şi de această dată mai mult la capitolul fizic. În plus, vom juca unul sau două meciuri amicale contra echipei locale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS