25.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGâlcă vrea în top

Gâlcă vrea în top

La 37 de ani, fostul jucător al Almeriei doreşte să se afirme din postura de tehnician al echipei a doua a clubului spaniol, care activează în eşalonul al patrulea.

Fostul internaţional Con-stantin Gâlcă, numit recent antrenor la Almeria B, echipă din liga a patra spaniolă, îşi doreşte foarte mult să aibă succes în noua sa profesie şi are ca obiectiv promovarea încă din primul sezon. El susţine, totodată, că, spre deosebire de meseria de fotbalist, profesia de antrenor implică mai multe responsabilităţi. „Lucrurile stau altfel acum, faţă de perioada în care eram jucător. Trebuie să coordonez un grup, să pregătesc mental fiecare jucător şi să cunosc problemele fiecăruia dintre elevii mei. Pe vremea când eram în activitate, îmi vedeam numai de treburile mele. Lucrez cu fotbalişti tineri, între 18 şi 24 de ani, pe care trebuie să-i pregătesc să facă saltul la prima formaţie. Meseria de antrenor pare mai dificilă decât cea de jucător, însă vreau să confirm încrederea pe care cei de aici mi-au arătat-o“, a spus tehnicianul român, de 37 de ani, pentru NewsIn.
Gâlcă a adăugat că obiectivul său şi al echipei în viitorul sezon este acela de a promova în al treilea eşalon fotbalistic din Spania: „Pentru nivelul la care suntem acum, avem fotbalişti de valoare. Mai trebuie să vină cinci sau şase jucători şi atunci efectivul va fi complet. În campania următoare ne vom lupta să promovăm în liga a treia şi cred că avem mari şanse să ne îndeplinim obiectivul“.

„Titlul în Liga I rămâne în provincie“

Tehnicianul a vorbit şi despre ediţia 2009/2010 a Ligii I şi este de părere că viitorul campionat va fi câştigat tot de o formaţie din provincie: „Favorite sunt CFR Cluj, Unirea Urziceni şi FC Timişoara, dar nu neapărat în această ordine. Poate ar mai intra în luptă şi Steaua. Oricum, titlul va fi câştigat de echipa la care va fi linişte“.
În ceea ce priveşte dubla confruntare dintre FC Timişoara şi Şahtior Doneţk pentru un loc în grupele Ligii Campionilor, Gâlcă susţine că formaţia ucraineană antrenată de Mircea Lucescu este favorită: „Cred că bănăţenii au avut ghinion la tragerea la sorţi. Şahtior are mare experienţă în Europa şi are avantajul că Mircea Lucescu cunoaşte foarte bine fotbalul românesc. Cu ocazia meciului dintre FC Timişoara şi Şahtior vom vedea la ce nivel se află fotbalul nostru. Deşi formaţia ucraineană este favorită, în fotbal s-au văzut multe surprize“.
Constantin Gâlcă, născut pe 8 martie 1972, a activat ca jucător la Almeria între anii 2003 şi 2006. În cariera sa, acesta a mai evoluat la formaţii precum Steaua, Real Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal sau Real Zaragoza. Fostul mijlocaş a participat cu echipa naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la turneele finale din 1996 şi 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS