16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte ştiri

Sufletul clientului, garanţie pentru împrumuturi
În vremuri de criză economică, o firmă din Letonia le propune clienţilor care vor să obţină un împrumut să garanteze această sumă cu propriul suflet. Potrivit Yahoo!News, persoanele interesate, cărora nu li se cere decât să îşi spună prenumele adevărat, sunt invitate să semneze un document numit „Contract“, care conţine cuvintele: „Iată, acesta este sufletul meu nemuritor“. Viktor Mirosiichenko, reprezentantul firmei Kontora, dă asigurări că nu va trimite nici un recuperator şi promite că nu va recurge la acte de violenţă pentru a-şi recupera banii. „Dacă oamenii nu plătesc, ce pot eu să le fac? Doar că vor rămâne fără suflet“, a declarat Mirosiichenko.

Angajează doar martori ai lui Iehova

Patronii unui magazin de haine second hand din localitatea poloneză Lodz au anunţat că nu vor angaja decât martori ai lui Iehova, condiţie ce a stârnit furia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Potrivit site-ului zigonet.com, patronii şi-au motivat decizia spunând că adepţii acestei religii sunt mai cinstiţi, iar stocul de haine şi banii din magazin ar fi în siguranţă, plus că martorii lui Iehova sunt mai muncitori. Numai că proprietarii magazinului au primit o notificare de la agenţia de şomaj, care îi avertiza că această cerinţă este discriminatorie.

Un oraş ucrainean s-ar putea numi „Jackson“
Locuitorii oraşului ucrainean Oktyabrskoye au semnat o cerere prin care solicită ca localitatea să fie rebotezată „Jackson“, ca omagiu adus megastarului decedat de curând, informează Yahoo!News. Un deputat al parlamentului regional a declarat că locuitorii doresc să schimbe numele oraşului. „În comunitate există foarte mulţi fani Michael Jackson, care vor ca numele acestuia să rămână în istorie“, a spus deputatul. El s-a declarat în favoarea propunerii şi a adăugat că locuitorii din Oktyabrskoye vor chiar să creeze un muzeu dedicat artistului. „Regiunea este în declin, toate fabricile au fost închise, iar oamenii speră că un astfel de muzeu ar putea atrage o mulţime de turişti“, a mai spus parlamentarul. Consiliul municipal urmează să ia o decizie în acest sens în cursul lunii august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS