15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer, în istorie

Roger Federer, în istorie

Elveţianul a devenit primul om din istorie care câştigă 15 titluri de Grand Slam după ce s-a impus pentru a şasea oară pe iarba de la Wimbledon, în faţa americanului Andy Roddick.

În finala disputată duminică după-amiază, Roger Federer l-a învins în cinci seturi pe americanul Andy Roddick, scor 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14, depăşind astfel recordul deţinut de alt american, Pete Sampras, prezent în tribune la marea finală. „A fost un meci nebun. Este ceva special să câştigi la Wimbledon. Este un moment deosebit al carierei mele. Îi mulţumesc lui Pete Sempras că a venit azi aici“, a spus Federer după meci.
„Roger este un adevărat campion şi merită din plin tot ceea ce a câştigat până azi. Sper ca într-o zi să fie şi numele meu pe lista campionilor de la Wimbledon“, a spus Roddick emoţionat. Federer şi Roddick mai disputaseră două finale la Wimbledon, în 2004 şi 2005, câştigător ieşind de fiecare dată tot elveţianul.

Lăudat de presă

Ziarele din Europa au scris ieri la superlativ despre Federer. Cotidianul englez Dailymail îl consideră „tenismanul cel mai de succes din sportul alb“, după victoria din finala de la Wimbledon. „Federer a devenit cel mai de succes tenisman din toate timpurile, după meciul numit nebun, în care au căzut recordurile într-o finală epopeică a Wimbledonului. El a câştigat cel de-al 15-lea titlu de Mare Şlem din carieră şi l-a depăşit pe Pete Sampras, învingându-l pe Andy Roddick“, scrie Dailymail.
Chiar dacă elveţianul l-a detronat pe Nadal în clasamentul ATP după victoria de la Wimbledon, cotidianul spaniol AS titrează: „Federer, cel mai mare! A coborât din nori mingea care i-a dat lovitura finală unui Roddick epuizat, iar Federer urca spre cer“.
Ziarul fracez L’Equipe scrie: „Federer, în istorie! A bătut recordul lui Pete Sampras şi se găseşte singur în lumea cu 15 titluri de Mare Şlem, câştigate pe patru suprafeţe diferite. Decorul este perfect, templul tenisului găzduieşte cu respect şi entuziasm campionul“.
Presa din Elveţia nu s-a lăsat mai prejos. „Bucuraţi-vă de Roger Federer!“, scrie Basler Zeitung (BaZ), cotidianul din oraşul natal al tenismanului, Basel. Cotidianul în limba franceză Le Temps titrează: „Un rege, 15 coroane. Istoria continuă să fie scrisă, cartea recordurilor va rămâne în curând fără pagini. Nu rămâne nici un cuvânt ca să descriem înălţimea la care a ajuns Federer, deja încoronat cel mai bun tenisman al tuturor timpurilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS