20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGîngioveanu: Nu suntem sclavi!

Gîngioveanu: Nu suntem sclavi!

Tatăl jucătorului a luat poziţie în faţa oficialilor Ştiinţei, care au decis să-l retrogradeze pe mijlocaş pentru faptul că a respins „sugestia“ de a-şi da examenul de bacalaureat în toamnă şi s-a prezentat la prima sesiune din acest an.

Reluarea pregătirilor echipei Universitatea pentru noul sezon competiţional a coincis ca perioadă cu examenul de bacalaureat, fapt care a condus la un nou episod neplăcut în tabăra alb-albastră. Mijlocaşul de aproape 20 de ani, Cosmin Gîngioveanu, a preferat să-şi susţină examenul de maturitate încă din prima sesiune, ignorând „sugestia“ finanţatorului Ştiinţei, Adrian Mititelu, de a merge cu echipa în cantonament la Kaprun, aşa cum au făcut-o alţi absolvenţi de liceu: Ionuţ Popescu, Dan Gogoşoiu, Marian Mecea, Marius Ologu şi Radu Barbu. „Dezlegare“ la bac a avut doar căpitanul Dorel Stoica, reprezentanţii conducerii clubului din Bănie explicând, într-un comunicat, că „are o construcţie fizică foarte bună, ce nu necesită stagiu centralizat la cei 30 de ani, având nevoie de o vacanţă mai lungă decât ceilalţi“. Spre deosebire de liderul Dorel Stoica, Gîngioveanu „a semnat un contract de fotbalist profesionist cu clubul nostru, prin care se obligă să se pună la dispoziţia clubului atât pe perioada competiţională, cât şi cea precompetiţională. FC Universitatea Craiova i-a dat asigurări ferme jucătorului că în luna august va primi acceptul clubului de a participa la examenul de bacalaureat, dar a refuzat, acceptând să se pregătească la echipa a doua“.

„S-a dus perioada cu boierii şi sclavii“

Ieri-dimineaţă, tatăl jucătorului, Dan Gîngioveanu, a organizat o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, în care a dorit să-şi spună punctul de vedere. „Această conferinţă de presă nu o ţin eu pentru a revoluţiona clubul Universitatea sau pentru a-l pune pe Adrian Mititelu într-o lumină proastă, ci pentru a lămuri situaţia fiului meu, considerând că este nedreptăţit. Cosmin nu este prezent de teama amenzilor care ar urma, clubul le interzice jucătorilor să discute cu presa fără acordul conducerii“, a punctat Gîngioveanu senior. „Fiul meu şi-a permis să-şi dea bacalaureatul acum, în condiţiile în care anul trecut, când a terminat liceul, a trebuit să se prezinte sub comanda lui Emil Săndoi, la lotul naţional. Cosmin l-a înştiinţat pe Adrian Mititelu, cu câteva zile înainte de probe, ce intenţionează să facă, promiţându-i că se va antrena cu echipa a doua pe perioada examenelor. Acesta a refuzat şi l-a trimis la satelit pentru şase luni, ameninţându-l cu o amendă de 15.000 de dolari, ceea ce este imposibil. Conform regulamentului, băiatul meu nu poate primi o sancţiune mai mare de zece la sută din contract. Până acum a avut 40.000 pe an, iar de la 1 iulie are 60.000, deci amenda nu poate depăşi 6.000 de dolari“, a răbufnit tatăl jucătorului. Acesta a explicat şi de ce nu s-a ţinut cont de doleanţa patronului: „Cosmin este bun la carte, a luat bacul cu 9,06 şi vrea să facă două facultăţi, ISE-ul şi FEFS-ul. Or, dacă el dădea examenul în toamnă, trebuia să se ducă la facultăţile la care mai rămâneau locuri vacante, iar asta însemna să mai piardă un an. Mititelu trebuie să înţeleagă că nu suntem iobagi, că s-a dus perioada cu boierii şi sclavii“.

Are şapte oferte, dar vrea să rămână la Craiova

Dan Gîngioveanu a afirmat că nu-şi explică de ce conducătorul Ştiinţei l-a favorizat doar pe Dorel Stoica, jucător care „n-avea liceul terminat când a venit la Universitatea, abia anul ăsta l-a terminat“. „De la Alexandru Ioan Cuza s-a folosit aceeaşi unitate de măsură… Eu nu înţeleg de ce Dorel Stoica, jucător pe care îl respect şi îmi pare rău că trebuie să-l folosesc în discuţie, a primit acceptul clubului de a da bacul, iar fiul meu nu. Eu îi întreb pe suporterii Craiovei: cum poate fi mai pregătit fizic un jucător de 30 de ani decât unul de 19?! Dacă lui Dorel Stoica îi permite fizicul să nu se pregătească, atunci nici fiului meu nu-i permite să joace şase luni la judeţ şi să piardă naţionala! Nu are decât să-l suspende, va deveni liber de contract şi are unde să joace. Mai are patru ani de contract şi vrea să rămână la Universitatea, dar, dacă nu se poate, va onora una dintre cele şapte oferte pe care le are: trei de la primele echipe din Liga I şi patru din străinătate. Sper să nu se ajungă aici!“, a spus Gîngioveanu senior. „Cosmin a debutat la Universitatea la 15 ani, a fost al doilea din Liga I, după Nicolae Dobrin, în această privinţă, a jucat peste 60 de meciuri pe prima scenă şi a strâns peste 80 de selecţii la naţională, de la copii şi juniori până acum. Lucrurile astea chiar nu contează, mai ales că vrea să rămână la Universitatea?! În nici un caz nu va accepta echipa a doua şi nici prima dacă se merge pe amenzi. Mingea este la domnul Mititelu“, a încheiat Dan Gîngioveanu, menţionând că în ultima perioadă, de câte ori au încercat să discute cu finanţatorul Ştiinţei, acesta a spus că nu îi poate primi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII