5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, obligată să caute antrenor cu licenţă PRO

Ştiinţa, obligată să caute antrenor cu licenţă PRO

Ilie Balaci a recunoscut că nu acceptă să fie antrenor doar cu numele la Craiova şi îl trimite pe Mititelu să-şi caute alt tehnician.

Directorul Şcolii Federale de Antrenori din România, Mircea Rădulescu, susţinea vineri, în Gazeta de Sud, că numirea lui Ilie Balaci ca director tehnic la Universitatea Craiova „este o chestie care să liniştească de moment suporterii, să nu mai spună lumea că echipa nu are antrenor“. „Riciu“ a declarat că este foarte posibil ca Adrian Mititelu să caute în această perioadă un antrenor cu licenţă PRO.
Situaţia s-a confirmat o zi mai târziu, când Ilie Balaci a recunoscut că nu vrea să stea doar formal pe banca Ştiinţei. „Nu s-a schimbat nimic, fac tot ceea ce făceam înainte, adică nimic concret. Nu am nici un fel de implicare efectivă la Universitatea Craiova. Am acceptat această nouă numire până îmi găsesc alt loc de muncă, iar în cel mult o săptămână se va rezolva şi acest lucru. Vă voi spune ce o să fac. Am întins o mână de ajutor echipei, pentru că Universitatea înseamnă ceva deosebit pentru mine. Eu am acest carnet PRO, pe care mi l-a acordat FIFA, datorită celor două cupe ale campionilor (Asiei – n.r.) pe care le-am cucerit, dar de rezultate va răspunde antrenorul numit de club, aşa că este ceva temporar. Cu siguranţă, Universitatea va găsi pe altcineva care să acopere această cerinţă, de a avea licenţă PRO. Oricum, condiţia impusă de regulament pentru a accepta această funcţie, de director tehnic la Universitatea, era să stau pe banca tehnică, iar din moment ce nu eu mă ocup de pregătirea echipei şi nu răspund de rezultate, nu văd de ce ar trebui să mă complac în această situaţie. Ce sens are să ne călcăm pe picioare acolo, pe bancă, dacă doar unul este responsabil?“, a declarat Balaci.
Rămâne de văzut cum va rezolva finanţatorul Adrian Mititelu această problemă delicată, în condiţiile în care este greu de găsit un antrenor cu licenţă PRO, care să stea de „mască“ pe banca de rezervă, pentru a contempla performanţele lui Daniel Mogoşanu. În privinţa acestuia din urmă, situaţia sa nu este rezolvată la FC Caracal, acolo unde mai are contract doi ani, preşedintele grupării de Liga III-a, Jean Niţulescu, ameninţând că pe „Mogo“, care a plecat cu echipa în Austria, îl paşte suspendarea dacă nu se întoarce în „Oraşul Minunilor“.

Suporterii îl vor pe Balaci

Fanii Ştiinţei de la Blue Lions au postat ieri pe site-ul propriu un comunicat în care cer ca Ilie Balaci să rămână alături de Universitatea. „Ilie, nu pleca!“ este titlul comunicatului, iar în continuare suporterii scriu: „În opinia multora, a fost cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor! A fost doi ani manager general al clubului nostru, fără să aibă o implicare efectivă la echipă, Mititelu decizând totul! În relaţiile cu conducerea fotbalului românesc a fost cel mai puternic reprezentant al Craiovei. Nu am fi obţinut licenţa fără Ilie! Este cea mai mare pierdere pe care Ştiinţa ar suferi-o dacă Balaci pleacă! Ţinând cont de relaţiile mai mult decât precare ale lui Adrian Mititelu cu FRF, ne opunem vehement plecării lui Ilie Balaci de la Universitatea Craiova! Influenţa lui este benefică pentru clubul nostru!“.

Bătălie pentru un sfert din Costea

CSM a anunţat că va relua săptămâna aceasta negocierile cu Universitatea Craiova, vâlcenii cerând o sumă de bani şi trei-patru fotbalişti în schimbul celor 25 de procente pe care le deţin dintr-un eventual transfer al lui Florin Costea. Oficialii din Zăvoi vor să rezolve cât mai repede problema procentului, temându-se că ar putea fi „lucraţi“ în acte la un posibil transfer. În plus, vâlcenii au nevoie urgent de bani şi de jucători pentru a putea demara pregătirile pentru un nou sezon. Conform unor surse apropiate grupării vâlcene, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a propus grupării din Zăvoi 550.000 de dolari şi patru jucători. Universitatea aşteaptă un răspuns în privinţa ofertei în aceste zile, vâlcenii fiind, se pare, de acord cu suma, dar în euro, nu în dolari, cât timp Adrian Mititelu l-a cotat pe Florin Costea la zece milioane de euro, iar ultimele ştiri au fost că echipele din Vest oferă în jur de şapte milioane de euro pe „Briliantul“ din Bănie.
Craiovamaxima.ro a anunţat că mijlocaşul Julius Wobay va fi amendat de Universitatea Craiova pentru că înaintea partidei cu FC Argeş din retur a fugit împreună cu Jeremie Njock din cantonament. Cazul se află pe rol la Comisia de Disciplină a LPF, următorul termen fiind stabilit pentru 1 iulie. Leonezul riscă să fie sancţionat cu zece la sută din contract dacă va fi găsit vinovat, Universitatea urmând să facă o economie de aproximativ 15.000 de euro din contractul pe care trebuie să-l plătească anual lui Wobay.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII