10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, aproape finalişti

Pandurii, aproape finalişti

Pandurii Târgu Jiu a învins cu 3-1 Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ în manşa tur a semifinalelor campionatului naţional rezervat juniorilor B şi are prima şansă la calificarea în finala competiţiei ce va avea loc la Mogoşoaia.

Găzduit de stadionul Municipal, jocul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ din semifinalele campionatului naţional, rezervat juniorilor B, a strâns în tribune circa 800 de spectatori, iar disputa a fost antrenantă şi spectaculoasă. Oaspeţii au început mai bine şi au trimis mingea în bară prin Cotar (’25), iar replica a venit de la Brandibur, care a deschis scorul cu un şut de la marginea careului mare (’29). Firoiu, de la „Gică Popescu“, a văzut al doilea galben în prelungirile primei reprize, iar echipa sa a fost nevoită să evolueze în inferioritate numerică în partea secundă. Chiar şi cu un om în minus, doljenii a reuşit egalarea prin Cotar (’50), acesta profitând de gafa monumentală a lui Dragoteanu, care a luftat în postură de ultim apărător. Bucuria celor de la „Gică Popescu“ nu a durat mult pentru că Pandurii a reuşit să marcheze de două ori în următoarele cinci minute, ambele goluri din faze fixe. Mai întâi, Lingurici i-a readus pe gorjeni în avantaj cu o spectaculoasă lovitură de cap (’52), iar Constantin a şutat înşelător, la colţul lung, de la mare distanţă, şi a stabilit scorul final (’55). GP a avut ghinion, trimiţând balonul în bară de alte două ori până la final, prin Şerban şi Cotar. Pandurii Târgu Jiu, pregătită de Eugen Pădureanu, a evoluat în componenţa: Muja – Drăgoi, Lingurici, Dragoteanu, Constantin, Petrache, Ciochia, Gavrilescu (Frăţilescu), Voinea (David), Brandibur, Unguru (Săulescu), în timp ce Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, antrenor Alin Dobrotescu, a folosit următorul unsprezece: Mogoşanu – Cojocaru, Tudoran, Grigorie, Ciorcaş, Firoiu, Cârstea (Bălăceanu), Şerban (Năstase), Bratoveanu (Dincă), Serediuc, Cotar (Ţârcomnicu).

„Echipa Pandurii
are prima şansă“

Antrenorul echipei Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, Alin Dobrotescu, crede că formaţia sa poate întoarce rezultatul în manşa retur programată pe 26 iunie, la Craiova: „După ocazii şi aspectul jocului, rezultatul de egalitate era echitabil. Am avut ocazii clare, am ratat, iar Pandurii a speculat şi a înscris. Firoiu a luat cartonaş roşu şi am fost nevoiţi să jucăm cu un om în minus. Şanse mai sunt. Pandurii are prima şansă, dar calificarea nu este jucată. Putem remedia acest handicap“, a spus Dobrotescu. De partea cealaltă, Eugen Pădureanu susţine că aşteaptă mai mult de la elevii săi în retur. „Nu am făcut cel mai bun meci al nostru. Am avut şi puţină şansă, dar am făcut un pas spre marea finală. Rămâne să ne mobilizăm mai mult în retur pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu. Băieţii merită să joace finala mare după o muncă de şase ani“, a declarat Pădureanu. Directorul Centrului de Copii şi Juniori de la Pandurii, Mihai Stelescu, apreciază ca echitabil rezultatul: „Gică Popescu este o selecţionată naţională, pe când noi avem o arie de selecţie foarte mică. Jocul a fost de o bună factură tehnico-tactică şi cred că i-a mulţumit pe cei prezenţi. Cea mai bună echipă a reuşit să învingă. Am ratat destul de mult, dar şi oaspeţii au avut trei bare. Rezultatul ne dă încredere că ne vom califica în finala mare. Terenul lor nu este foarte bun, are denivelări, sperăm ca gazdele să-l niveleze până la jocul retur“, a declarat Stelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII