21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, abonaţi la aur

Craiovenii, abonaţi la aur

Atleţii veterani din Craiova au obţinut rezultate remarcabile şi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional, desfăşurat recent pe stadionul „Iolanda Balaş Soter“ din Bucureşti.
Toţi craiovenii care au luat startul în competiţia organizată de Federaţia Română de Atletism au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar unii dintre ei au realizat recorduri.
Liviu Boboc, de la CSM Craiova, a concurat la categoria +60 de ani şi a obţinut două titluri naţionale, la aruncarea discului şi la aruncarea ciocanului, unde a stabilit un nou record, cu performanţa 25,83 metri.
Constantin Bobei (+75 de ani), tot de la CSM Craiova, a câştigat trei probe, greutate, disc şi suliţă, iar Angela Minculescu (+70 de ani) s-a clasat prima în probele de greutate şi suliţă.
CS Universitatea Craiova a fost reprezentat de trei atleţi, aceştia întorcându-se acasă cu patru medalii de aur. Adrian Neagu (+55 de ani), vicecampion european anul acesta la săritura în lungime, s-a impus fără probleme şi în concursul din Bucureşti, iar colegul său de club, Ilie Marian (+40 de ani), a fost cel mai bun în probele de 100 şi 200 de metri. Fosta arbitră Fevronia Ion a concurat la +45 de ani, obţinând aurul la 100 m. Pe 31 iulie, Adrian Neagu va lua startul la Campionatul Mondial (Finlanda), Liviu Boboc va concura pe 21 august la Campionatul Mondial de Aruncări (Ungaria), apoi, la finalul lunii septembrie, este programat Campionatul Balcanic de Atletism rezervat veteranilor, la Izmir (Turcia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS