17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, prima echipă care s-a reunit

Ştiinţa, prima echipă care s-a reunit

Oltenii s-au reunit aseară în Bănie, urmând ca după vizita medicală de azi şi mâine să plece la Kaprun (Austria), unde în perioada 24 iunie – 4 iulie vor efectua primul cantonament centra-lizat al verii.

Sâmbătă, atacantul Vali Badea a semnat cu Universitatea Craiova un contract pe o durată de trei sezoane, din postura de jucător liber. Originar din Alexandria, Badea a jucat până acum la Jiul Petroşani, pentru care a marcat cinci goluri în 22 de meciuri, FC Vaslui (80 de partide/28 de goluri), Steaua Bucureşti (50 de meciuri/15 goluri). Ultima oară a jucat la formaţia greacă Panseirrakos, 4 meciuri/1 gol, el fiind împrumutat de Steaua. La revenirea din Grecia, el a fost trimis la Steaua II. Printre performanţele sale notabile se regăsesc cele două goluri înscrise în partida câştigată de Steaua cu 2-1 contra formaţiei Standard Liege, reuşite care au însemnat calificarea grupării din Ghencea în Liga Campionilor după o pauză de zece ani. De asemenea, Badea a fost golgheterul Stelei în sezonul 2006-2007, cu 13 reuşite în 33 de partide. „Prin această achiziţie, putem spune că suntem asiguraţi în atac. Badea este un mare câştig pentru echipă, este un jucător complet şi complex. Un fotbalist cu «F» mare. Mai suntem în discuţii şi cu alţi jucători, dar principala mutare a fost Vali Badea“, a declarat directorul executiv al Universităţii, Dan Stălinescu despre această achiziţie a alb-albaştrilor.
Aseară Universitatea a demarat oficial pregătirile de vară, Craiova fiind prima echipă din Liga I care a intrat deja în „febra“ sezonului 2009/2010. De fapt, aseară n-a fost nici un antrenament, ci doar reunirea lotului.

Mogoşanu şi Gane, secunzi

Alături de Jerry Gane, Daniel Mogoşanu este antrenor secund al Universităţii Craiova, el fiind prezent aseară la reunirea echipei. „Mogo“ se află însă sub contract cu FC Caracal până în vara anului 2010. Astăzi şi mâine este programată vizita medicală, lotul Universităţii fiind împărţit în două grupe. Totodată, vor fi efectuate şi primele antrenamente de reacomodare, după care miercuri Craiova va pleca spre Kaprun.

Fără Gîngioveanu
în Austria?

Cosmin Gîngioveanu, Ionuţ Popescu, Dan Gogoşoiu, Alexandru Mirescu, Dragoş Ştoiu, Radu Necşulescu şi Dănuţ Stancu vor susţine în aceste zile examenul de bacalaureat. De asemenea, tot în această sesiune a bacalaureatului va mai avea un examen important şi jucătorul Radu Barbu, care va da doar proba scrisă la biologie, restul probelor fiind susţinute anul trecut. Primul cantonament din Austria este programat în perioada 24 iunie – 4 iulie. După o revenire în Craiova, lotul alb-albaştrilor va pleca tot la Kaprun, unde va efectua al doilea cantonament, acesta fiind însă destinat partidelor de verificare. Oltenii au stabilite opt meciuri amicale, printre care unul cu Lazio (câştigătoarea Cupei Italiei 2009, locul zece), pe 18 iulie.

Ionuţ Badea, principal?

Conform comunicatului clubului, astăzi sau cel târziu mâine va fi instalat noul principal al Ştiinţei. Oficialii clubului au purtat în aceste zile unele discuţii-negocieri cu mai mulţi antrenori, dar nu au făcut nici un comunicat. Printre numele vehiculate se află şi cel al lui Ionuţ Badea, ultima oară antrenor principal la FC Argeş, curtat şi de Dinamo în această pauză competiţională. „În prezent sunt interesat de continuitatea cu FC Argeş, dar mai sunt în discuţii şi cu alte echipe din Liga I. Nu pot însă să confirm sau să infirm dacă printre aceste echipe se află şi Universitatea Craiova! De ce? Ar însemna să induc în eroare opinia publică şi nu pot să fac lucrul acesta. N-ar fi exclus ca mâine seară (astăzi – n.r.) să pot face publică decizia mea“, a spus ieri-dimineaţă Ionuţ Badea. Săndoi, care a fost văzut sâmbătă dialogând cu finanţatorul Mititelu, a reafirmat ieri că el se află deocamdată sub contract cu FRF. Aseară, până la închiderea ediţiei, conducerea Universităţii nu a anunţat noul antrenor principal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII