16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia şi-a luat gândul de la Campionatul European

România şi-a luat gândul de la Campionatul European

Elevii lui Aihan Omer au fost surclasaţi, în deplasare, de reprezentativa Poloniei, în cadrul ultimului meci din Grupa 1 de calificare la turneul final din 2010, găzduit de Austria.

Plecând cu obiectivul clar de a învinge naţionala Poloniei, handbaliştii tricolori au pierdut jocul de la Kielce categoric, scor 34-22 (17-8), spulberând astfel orice şansă de calificare la Campionatul European din 2010, din Austria. Pentru România au punctat: Ghionea (5), Csepreghi (4), Asoltanei (4), Mureşan (2), Irimescu (2), Şania (2), Fenici (1), Ciubotariu (1) şi Mihalcea (1).
Echipa gazdă a condus în permanenţă, partida fiind decisă încă din primul sfert de oră, atunci când polonezii conduceau la o diferenţă de şapte goluri. Atacul României a fost ineficient în faţa masivei apărări poloneze, care a primit doar trei goluri în primele 22 de minute, aceasta fiind dovada elocventă a jocului slab prestat de elevii lui Aihan Omer. O scurtă tresărire de orgoliu, care a „aprins“ atacul, a adus românilor patru goluri, însă apărarea noastră a făcut ca diferenţa să rămână imposibil de remontat – nouă goluri.

Tricolorii n-au reuşit imposibilul

Nici la reluare lucrurile nu au stat prea bine, chiar dacă sportivii noştri s-au apropiat la doar şase goluri (‘60), graţie celor trei reuşite consecutive ale lui Ghionea, însă naţionala nu a reuşit să menţină acest ritm, urmând un sfert de ceas fără să mai penetreze poarta polonezilor. În tot acest timp, jucătorii gazdă au înscris de nouă ori, făcând spectacol într-o sală în care nici unul dintre cei 2.000 de spectatori nu a avut nici măcar o secundă teama unui rezultat negativ al elevilor lui Venta.
Rezultatele tricolorilor în Grupa 1: Turcia – România 29-35, România – Polonia 33-29, Muntenegru – România 35-33, România – Suedia 29-36, Suedia – România 26-26, România – Muntenegru 27-28; România – Turcia 37-30 şi Polonia – România 34-22.
România a ratat astfel calificarea la Campionatul European din 2010, acolo unde şi-au câştigat dreptul de a participa din această grupă Suedia şi Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS