10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, deocamdată o provocare pentru Moldovan

Ştiinţa, deocamdată o provocare pentru Moldovan

Fostul atacant al naţionalei a negociat cu Mititelu, dar nu a dat un răspuns clar.

Deşi a spus că va căuta un antrenor pentru Universitatea abia după încheierea campionatului, Adrian Mititelu, finanţatorul Ştiinţei, ar vrea să numească un „cârmaci“ cât mai devreme posibil pentru ca acesta să poată lua contact cu echipa şi să îşi facă din timp temele, în condiţiile în care urmează un sezon important pentru gruparea din Bănie. Printre variantele lui Mititelu se numără Ioan Ovidiu Sabău, Ştefan Stoica, Viorel Moldovan şi Ilie Balaci. Curtat de grupări mai apropiate de sufletul său, precum Rapid sau Dinamo, Sabău nu pare tentat să accepte oferta Craiovei, în timp ce Fane Stoica este „prins“ la Internaţional Curtea de Argeş, echipă cu care a promovat în Liga I. Stoica vrea să continue munca la Internaţional, dar surse apropiate lui „Mourinho“ susţin că acesta nu ar dori să antreneze la clubul argeşean în orice condiţii, cerând mărirea salariului şi aducerea unor jucători cu experienţă. Mititelu a aprofundat discuţiile cu Viorel Moldovan, iar acesta a venit în Bănie pentru a lua pulsul Universităţii. „Moldo-Gol“ şi-a început cariera de antrenor în 2008, la Vaslui, conducând echipa galben-verde în 19 partide. Sub comanda lui, gruparea patronată de Adrian Porumboiu a înregistrat zece victorii, patru egaluri şi cinci înfrângeri.

Răspuns amânat

Ieri după-amiază, fostul atacant al naţionalei a ajuns la Craiova, iar Adrian Mititelu a recunoscut că negociază cu Moldovan. „Îl vreau la Craiova pe Moldovan, e unul dintre tehnicienii pe care ni-i dorim. Discutăm posibilitatea încheierii unui angajament. Nu poate să rămână Jerry Gane principal, pentru că nu are licenţă Pro. Gane este un băiat tânăr, ambiţios, dar ca să antrenezi Craiova e misiune grea. El abia a încheiat cariera de jucător. Exemplul lui Josep Guardiola e excepţia care confirmă regula. Mai daţi-mi un exemplu de antrenor care să fi avut parcursul lui!“, a declarat Mititelu, la
GSP TV, înainte să intre la negocieri cu Moldovan. După aproape două ore de aşteptări, răspunsul primit nu a fost unul clar, fiind dat chiar de antrenor. „Semnalele sunt pozitive. Am văzut perspectivele Universităţii Craiova. Îmi place echipa Ştiinţei, pentru că are în componenţă jucători foarte buni, de perspectivă. Rămâne să ne gândim atât eu, cât şi domnul Mititelu, şi vom vedea ce se va întâmpla. Am venit la discuţii cu inima deschisă. Şi domnul Mititelu mai are alte variante de antrenori, şi eu mai am alte oferte. Aşteptăm să alegem varianta cea mai bună“, a declarat Moldovan, care a precizat că este posibil să fie în tribună miercuri, la meciul dintre echipa pe care ar putea-o antrena, Ştiinţa, şi fosta sa echipă, FC Vaslui, acestea luptându-se pentru un loc în Europa League. La rândul său, patronul Adrian Mititelu nu a oferit prea multe detalii, dar a precizat că Viorel Moldovan este doar unul dintre cei patru antrenori cu care a negociat pentru a prelua Universitatea din sezonul următor. Asta dacă nu cumva vrea să ascundă faptul că s-a înţeles deja cu Moldovan, totul pentru a nu pune presiune pe echipă şi pe actualii antrenori înaintea „decisivului“ cu FC Vaslui.

Lion, arbitru pentru „lei“

În timp ce Mititelu caută un antrenor, Jerry Gane încearcă să-i pregătească pentru meciul cu FC Vaslui pe juveţii care i-au rămas după convocările la lot. În plus, Prepeliţă şi Njock au lipsit la ultimele şedinţe de pregătire, primul fiind menajat din cauza unei răceli, iar cel de-al doilea fiind învoit pentru o minivacanţă în Germania. Revenind la meciul cu FC Vaslui, LPF a decis să modifice ora de disputare a partidelor din ultima etapă, acestea urmând să înceapă la ora 20.00, în loc de 20.45. Meciul de la Craiova va fi arbitrat de o brigadă italiană alcătuită din Andrea de Marco (la centru), ajutat de Massimo Biasutto şi Alessandro Lion (arbitrii asistenţi). Observator a fost delegat Romică Paşcu, din Braşov. Acesta va avea ce să observe, în condiţiile în care vasluienii au anunţat că vin cu 1.000 de suporteri la Craiova, iar spectatorii olteni sunt aşteptaţi în număr mare la stadion, având în vedere miza partidei şi faptul că intrarea pe „Ion Oblemenco“ va fi gratuită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII