16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLa Pandurii, doar banii vorbesc...

La Pandurii, doar banii vorbesc…

Jucătorii de la Pandurii sunt mai interesaţi de primele restante, pe care ar urma să le încaseze dacă gruparea gorjeană şi-ar îndeplini obiectivul acestui sezon, decât de performanţa clubului.

Clasarea pe locul zece ar însemna cea mai bună performanţă a pandurilor în cele patru sezoane de Liga I, însă acest aspect contează foarte puţin pentru elevii lui Sorin Cîrţu. Partea cu adevărat motivantă în jocul cu Oţelul sunt banii proveniţi din primele res-tante, sume ce se învârt în jurul a 10.000 de euro pentru un titular. „Facem tot posibilul să câştigăm cu Oţelul, ca să putem încasa primele restante. Totul se rezumă la bani. Depindem însă şi de alte rezultate. Sper să nu câştige FC Argeş cu Dinamo. Meritam să ne clasăm mai sus de locul zece la ce lot avem, dar trebuie să-şi dorească şi jucătorii“, a declarat portarul Răzvan Stanca. Nici Florin Popete, singurul gorjean din lot, nu priveşte cu sufletul spre disputa cu Oţelul. „Fiecare aşteaptă banii, pentru asta am muncit un an. Avem peste 50 la sută şanse la victorie cu Oţelul, mai ales că jucăm acasă. Nu e un meci de vacanţă. Ne pregătim în continuare, ca niciodată, până în ultima etapă“, a afirmat Popete. Pandurii cred că locul zece le aparţine de drept, arbitrajul potrivnic fiind cel care s-a opus îndeplinirii obiectivului. „Poate că nu am fost lăsaţi să jucăm fotbal. Arbitrii sunt de vină. Am pierdut patru puncte numai cu Tudor, dar au mai fost şi altele. Nu mă aşteptam să pierdem cu Tudor aşa multe puncte“, a declarat Stanca.

Se tem de măsuri

Conflictul cu Sorin Cîrţu din debutul returului s-ar putea deconta la finalul campionatului, iar jucătorii aşteaptă cu înfrigurare măsurile tehnicianului, mai ales că rezultatele de după răzmeriţă îi dau dreptate lui Cîrţu. „A rămas şi a făcut treabă. Acum rămâne să vedem ce se întâmplă după ce se termină sezonul, dacă ia măsuri sau nu. Măsuri s-au luat oricum, cu Rus, Mândrean. Nu ştiu dacă ne-a iertat. Te-a iertat dacă te bagă în teren. Unii, care sunt cu musca pe căciulă, s-ar putea să plece“, a spus Stanca. Nici Popete nu mai este sigur de locul său, deşi este singurul gorjean în lot. Este însă cel mai vechi component al echipei şi mai are contract încă doi ani cu Pandurii. „Îmi doresc să joc cât mai mult pentru Pandurii. Am crescut aici, am avut momente frumoase, promovări. Acum depinde şi de altcineva dacă voi continua. Probabil, calităţile mele m-au ţinut aici. Dacă eram un jucător mai slab, nu mă ţinea nimeni, indiferent de relaţii“, a afirmat şi Popete.

Stanca vrea din nou
la naţională

Numirea lui Răzvan Lucescu la naţională a crescut şi nivelul speranţelor pentru fotbaliştii ce reprezintă echipe mai mici din Liga I, gen Pandurii. Stanca are motive să spere din nou la naţională după ce a debutat sub mandatul lui Victor Piţurcă. „Răzvan este fost portar, am fost colegi la Sportul, dar nu ştiu ce să zic. Normal că, dacă mă pregătesc şi apăr bine în continuare, poate îşi aruncă ochii şi spre mine. Naţionala nu mai este un vis pentru mine. Era vis înainte să ajung acolo, chiar dacă am jucat doar un minut şi jumătate. Răzvan Lucescu se uită şi la echipele mici, dacă jucătorii îşi fac treaba bine“, a spus Stanca. Acesta nu regretă că în vară a ales Pandurii în loc de Dinamo. „Îmi pare bine că nu m-am dus la Dinamo, după ce s-a întâmplat acolo“, a jubilat Stanca.

Murgan, suspendat
cu Oţelul

Mădălin Murgan şi Thiago Tremonti sunt menajaţi de Sorin Cîrţu, ambii acuzând probleme medicale după jocul de la Cluj. Murgan a încheiat sezonul, fiind suspendat cu Oţelul, dar mijlocaşul la închidere al gorjenilor are şi glezna imobilizată într-o atelă din cauza unei întinderi de ligamente. Cei doi completează astfel lista indisponibililor pentru ultima etapă, compusă din Rusu, Hidişan, Vancea şi Ghindeanu. Cîrţu a avut la dispoziţie doar 16 jucători de câmp la ultimul antrenament, la care au asistat şi foştii componenţi ai Universităţii Craiova, Gabi Boldici şi Dorin Mitriţă.   

Livşit a revenit
la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu îl testează în aceste zile pe goal-keeper-ul moldovean Vladimir Livşit, acesta fiind în atenţia grupării gorjene şi în iarnă. Livşit s-a pregătit atunci câteva zile sub comanda lui Silviu Lung, tehnicianul declarându-se mulţumit, însă moldoveanul a ratat în ultimul moment cantonamentul din Antalya din cauza unei accidentări. La antrenamentele pandurilor se mai află un fotbalist sârb în probe, Marko Basara, de 24 de ani, ultima dată la formaţia maghiară BFC Siofok. Basara este propus de impresarul Zvonko Milojkovic şi a fost coleg cu fundaşul gorjenilor, Novak Martinovic, în perioada junioratului, la Partizan Belgrad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII