20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGane, un campion iubit şi în Ţara Cantoanelor

Gane, un campion iubit şi în Ţara Cantoanelor

Pe vremea când actualul antrenor al Universităţii juca în Elveţia, un fan al echipei FC Sankt Gallen, cu care Jerry a câştigat două titluri naţionale, i-a pus fetiţei sale prenumele Ionel.

După debutul lui Gane ca antrenor principal interimar la Universitatea, 3-0 în faţa Rapidului în Giuleşti, finanţatorul Adrian Mititelu a spus că Ştiinţa caută în continuare un antrenor pentru sezonul următor. „Gane e prea tânăr, nu are nici măcar licenţă PRO“, a afirmat finanţatorul Craiovei. Mihai Costea a spus că jucătorii îşi doresc să continue cu Jerry. Înaintea derbiului din Ghencea, Ilie Balaci a declarat pentru GSP TV că este foarte probabil ca lui Gane să i se propună să rămână antrenor al Universităţii, în cazul în care Craiova va câştiga în ultimele două etape meciurile cu Steaua (de aseară) şi cel cu FC Vaslui (din ultima etapă a campionatului, programată miercuri, pe 10 iunie).
 
După toate probabilităţile,
Gane va fi secund

La emisiunea „Fanatik Show“, Adrian Mititelu a lămurit oarecum situaţia lui Jerry, precizând că va rămâne în staff-ul tehnic probabil ca secund. „Gane va fi antrenorul Craiovei, sută la sută. Are talent şi are valenţe nebănuite, însă nu pot să pun un antrenor care nu are licenţa PRO, să fac iar inginerii, să fac contract cu unul şi să fie altul. Jerry Gane va rămâne secund şi cel care va veni va fi obligat să-l accepte, pentru că altfel nu va veni. Sunt convins că, în doi-trei ani, Gane va fi antrenor la Craiova. Nu ştiu dacă va veni tot antrenor străin, pentru că eu am un plan şi nu vreau să-l spun acum“, a punctat preşedintele Universităţii.

De la Drănic la Pamplona

Ca fotbalist, Jerry Gane a evoluat în România (Electroputere, Universitatea, Dinamo, Rapid, FC Argeş), Spania (Osasuna Pamplona), Elveţia (FC Sankt Gallen, Grasshopper Zürich), China (Tianjin Teda) şi Germania (VfL Bochum). El a debutat la Ştiinţa în decembrie 1988, într-un meci nefast al Craiovei: SC Bacău – Universitatea 6-0. A fost singura partidă jucată de Gane pentru alb-albaştri în acel sezon, el reîntorcându-se la echipa unde s-a remarcat, Electro. A revenit la Ştiinţa în 1992 şi a jucat până în 1996, apoi a luat calea străinătăţii. A evoluat la Osasuna Pamplona, în Liga a II-a, a revenit în România, dar la Dinamo, apoi a jucat cinci sezoane în Elveţia, la FC Sankt Gallen şi Grasshopper Zürich. Cu FC Sankt Gallen a îmbrăcat de două ori tricoul de campion al Elveţiei (2000 şi 2003), iar în 2001 a fost declarat cel mai bun jucător al echipei din Gallen. Lider al echipei, Gane a fost iubit de suporterii din Gallen, iar unul dintre aceştia a avut o idee originală de a-şi demonstra dragostea pentru olteanul de la Drănic, locul de naştere al lui Jerry (12 octombrie 1971).
„Tatăl meu a fost îndrăgostit de Tersinio şi mi-a pus prenume numele brazilianului“

„Pe când soţia unui fan al echipei FC Sankt Gallen era gravidă, acesta mi-a spus că-şi doreşte un băiat şi o să-i pună prenumele Ionel. Soţia însă a născut o fetiţă, iar el i-a pus prenumele tot Ionel! Şi încă un prenume, Laura. O cheamă Buschor Laura Ionel! I-am explicat fanului şi prietenului meu că Ionela ar fi prenumele românesc corect, dar el, deşi a înţeles, n-a schimbat prenumele“, povestea, cu ani în urmă, Jerry Gane. De altfel, şi Jerry mai are un prenume, Tersinio, pus de părinţi într-o situaţie oarecum similară. „A fost dorinţa tatălui meu, îndrăgostit, atunci când m-am născut, de jocul celebrului fotbalist brazilian Tersinio“, a explicat actualul antrenor al Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU