15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cârstea a spălat ruşinea

Sorana Cârstea a spălat ruşinea

Dintre cele patru tenismene române prezente pe tabloul principal la Roland Garros, numai Sorana Cârstea, cea mai bine clasată dintre acestea, s-a calificat în turul al doilea. După înfrângerile suferite de Raluca Olaru (duminică), Edina Gallovits (luni) şi Monica Niculescu (marţi), a venit, în sfârşit, şi o victorie obţinută de o tenismană din România la ediţia din acest an a Roland Garros-ului. Sorana Cârstea este autoarea acesteia, după ce a bătut-o în două seturi, scor 6-4, 6-2, pe Carly Gullickson (SUA), o jucătoare venită din calificări. Sorana Cârstea, ajunsă pentru al doilea an consecutiv în turul secund la Openul Franţei, o va avea ca adversară peste două zile pe câştigătoarea partidei Alize Cornet (Franţa) – Maret Ani (Estonia).

Pavel nu mai poate

Tenismanul Andrei Pavel, participant pentru a noua oară pe tabloul principal la Roland Garros, însă pentru prima dată din 2006, a cedat în faţa lui Tommy Haas, după trei seturi, scor 1-6, 4-6, 4-6.
Spre deosebire de „pensionarul“ Andrei Pavel, Victor Crivoi, de 27 de ani, s-a calificat în premieră în turul secund la Roland Garros, după ce l-a învins în minimum de seturi, scor 6-1, 7-6(1), 6-2, pe germanul Simon Greul (111 ATP). Următorul adversar al lui Victor Crivoi va fi francezul Gael Monfils, al 11-lea favorit al competiţiei.
Alt succes înregistrat la competiţia pariziană a fost „semnat“ de Victor Hănescu, al 30-lea cap de serie. Sportivul nostru s-a calificat pentru a treia oară în turul trei la Roland Garros, după ce l-a învins, cu un triplu 7-5, pe rusul Mikhail Youzhny. Pentru această performanţă, tenismanul român va primi 90 de puncte ATP şi un cec în valoare de 40.600 de euro. Victor Hănescu va juca în turul trei cu învingătorul din meciul pe care îl vor disputa Robert Kendrick (SUA) şi francezul Gilles Simon, cap de serie numărul şapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS