20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Năstase: Steaua - Craiova, un meci nul pe toate părţile!

Ilie Năstase: Steaua – Craiova, un meci nul pe toate părţile!

Fostul mare tenisman, aflat la Roland Garros în aceste zile, a spus că derbiul de mâine din Ghencea, Steaua – Universitatea Craiova, nu are farmec fără spectatori în tribune, şi a indicat un rezultat de egalitate.

– Domnule Ilie Năstase, vineri se joacă un derbi de tradiţie în fotbalul românesc, Steaua – Universitatea Craiova. Care este opinia dumneavoastră despre acest meci?
– Sunt la Paris, la Roland Garros, nu sunt om de fotbal, de ce mă intervievaţi pe mine despre acest meci?! Căutaţi un om de fotbal pentru acest subiect.

„Steaua – Craiova, fără spectatori, mai bine nu s-ar juca!“

– Înţeleg, dar aş fi vrut totuşi să consemnez opinia dumneavoastră despre acest derbi din final de sezon fotbalistic.
– Am auzit că se joacă fără spectatori, nu?
– Este adevărat, aşa s-a decis.
– Mai bine nu s-ar juca! Eu cred că Federaţia Română de Fotbal şi cei care conduc fotbalul din ţara noastră greşesc foarte mult la treaba asta, hotărând ca un asemenea derbi să se dispute fără public. Este foarte uşor să se suspende un teren de joc sau să se interzică accesul suporterilor în tribunele unui stadion. Cel mai bine ar fi să se instaleze mai multe camere de filmat în primetrul stadionului, aşa cum se procedează în campionatul Angliei. Astfel pot fi pedepsiţi cei care greşesc, nu toţi spectatorii. Păi, ei pedepsesc pe toată lumea din cauza unora! Şi cluburile, şi jucătorii, şi spectatorii sunt pedepsiţi, repet, din cauza unor aşa-zişi suporteri.
– Aveţi dreptate. Revin la întrebarea propriu-zisă: un pronostic pentru derbiul de vineri seară din Ghencea, Steaua – Universitatea Craiova?
– Păi, dacă se joacă fără spectatori, trebuie să fie ceva nul, nu? Nul înseamnă 0-0, 1-1… Dacă vreţi, nul pe toate părţile!
Ilie Năstase a cunoscut „campioana unei mari iubiri“ în 1974

– Sunteţi stelist, dar este adevărat că în urmă cu mulţi ani aţi simpatizat, la un moment dat, echipa de fotbal Universitatea Craiova?
– Cum să spun? Nu trebuia să simpatizez Craiova deoarece simpatizam prea mult Steaua! Şi atunci nu prea mai aveam ce să simpatizez. Întrebarea asta este ca şi cum eu aş întreba un suporter al Universităţii Craiova dacă mai ţine şi cu altă echipă, nu?
– Înţelesesem că în toamna anului 1974 aţi cunoscut echipa Craiovei de atunci, „campioana unei mari iubiri“, într-un aeroport din Suedia, şi că atunci v-aţi fi exprimat admiraţia faţă de fostul mare fotbalist Mitică Marcu de la Universitatea, trecut şi prin curtea Stelei, informaţie aflată de la preşedintele Corneliu Stroe…
– Asta-i altceva, au trecut mulţi ani de atunci. Mi-a plăcut şi îmi place fotbalul, dar nu pot să afirm că am ţinut neapărat şi cu Universitatea.
 – Ştiţi ceva despre actuala echipă de fotbal a Craiovei?
 – Nu prea multe…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII