12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGroza acuză decizia arbitrilor

Groza acuză decizia arbitrilor

La finalul săptămânii trecute, la Metz, în Franţa, a avut loc Cupa Europei la atletism, 20 km marş, unde din echipa României de senioare au făcut parte două atlete de la clubul sportiv Unirea Alba Iulia. Este vorba despre Ana Maria Groza (antrenor Horea Ştef) şi Ana Rodean (pregătită de Gabriel Avram). Alături de cele două sportive, din lotul naţional de senioare au mai făcut parte Claudia Ştef (CSM Craiova) şi Ana Maria Greceanu (CS-LPS Farul Constanţa), îndrumate de antrenorul Horea Ştef.
România nu a reuşit să intre în clasamentul final al întrecerii din Hexagon deoarece Ana Maria Groza a fost descalificată după cursă, fapt ce a stârnit nemulţumiri în rândul lotului nostru. „A fost o cursă grea, iar căldura ne-a doborât! Am luptat pentru a-mi face baremul pentru Mondiale, am mers 1h 32m 55s, dar ce folos?! Toată munca s-a dus pe apa sâmbetei“, a afirmat Ana Maria Groza, care a terminat proba pe locul secund.

„Nu întotdeauna este corectitudine!“

Atleta din Alba Iulia a avut două avertismente, iar pe final, când s-a apropiat de sportiva de pe primul loc, Maria Vasco (Spania), l-a primit şi pe cel de-al treilea. „Toată delegaţia României era fericită că am venit pe locul secund! Era o reuşită mare pentru senioare. Dar am avut ghinion! Era prea frumos ca să fie adevărat!“, a spus mâhnită Ana Maria Groza. Aceasta a explicat de ce a primit ultimul avertisment: „S-a considerat ca am săltat, adică am făcut o greşeală tehnică. Ciudat este faptul că până acum nu am avut probleme, nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Acesta este marşul, uneori e o probă subiectivă. Nu întotdeauna este corectitudine! Acum, cuvintele sunt de prisos“.
Pe baza rezultatelor individuale s-a întocmit clasamentul pe echipe, dar pentru că sportiva Ana Maria Groza a fost descalificată, România nu a mai intrat în clasamentul final. „Chiar dacă am avut două avertismente, puteam termina liniştită cursă, dar la competiţiile de anvergură depinzi şi de jocurile marilor puteri, de lucrurile mai puţin frumoase“, a spus Ana Maria Groza.
Ana Rodean a terminat pe poziţia a 25-a, Claudia Ştef pe 15, iar Ana Maria Greceanu a abandonat la cel de-al patrulea kilometru. Pe primul loc a terminat Maria Vasco (Spania), cu 1h 32m 53s.
Următoarea competiţie pentru Ana Maria Groza va avea loc pe 20 iunie, când va lua startul într-o nouă etapă de Grand Prix, de această dată în Spania, la La Coruna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS