11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGourcuff, cel mai bun jucător din Ligue 1

Gourcuff, cel mai bun jucător din Ligue 1

Mijlocaşul Yoann Gourcuff, de la Girondins Bordeaux, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2008/2009 din Ligue 1, în timp ce tehnicianul lui Olympique Marseille, Eric Gerets, a primit titlul de cel mai bun antrenor. Cei doi au luat aceste distincţii în urma unui sondaj făcut în rândul jucătorilor şi antrenorilor din campionatul francez.
Gourcuff (12 goluri şi şapte pase decisive) i-a avut concurenţi pe brazilianul Michel Bastos (Lille), pe golgheterul din Ligue I, francezul Andri-Pierre Gignac (Toulouse), şi pe Stephane Sessegnon (PSG). Mijlocaşul a primit premiul de la fostul internaţional francez, Zinedine Zidane.
Gerets a venit la Marseille în 2007, atunci când echipa se afla aproape de retrogradare, iar acum a ajuns să se bată pentru titlul de campioană. Tehnicianul va pleca însă la finalul sezonului la formaţia lui Mirel Rădoi, Al-Hilal, el urmând să fie înlocuit de Didier Deschamps.
Formaţiile celor doi laureaţi, Girondins Bordeaux şi Olympique Marseille, sunt în luptă directă pentru titlu, cu doar o etapă înainte de finalul campionatului, „girondinii“ având trei puncte avans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS