15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportButton, principe de Monaco

Button, principe de Monaco

Brawn GP a reuşit la Monte Carlo a treia „dublă“ din acest sezon, iar la „general“ Jenson Button s-a distanţat la 16 puncte de colegul său, Barrichello.

Echipa Brawn GP pare să nu aibă rivale în acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1. Jenson Button a câştigat cel mai prestigios, şi în acelaşi timp plictistitor, Mare Premiu, victoria de la Monte Carlo fiind a cincea dintr-un maxim posibil de şase. Button (1h:40m:44,282s) a fost urmat de colegul său de echipă, brazilianul Rubens Barrichello (la 7,666s), iar ultima poziţie pe podium a fost ocupată de finlandezul Kimi Raikkonen (la 13,442s), de la Ferrari. Poziţia a patra i-a revenit brazilianului Felipe Massa (Ferrari; la 15,110s), care a fost urmat de australianul Mark Webber (Red Bull; la 15,730s) şi germanul Nico Rosberg (Williams; la 33,586s). Locul şapte a fost ocupat de spaniolul Fernando Alonso (Renault; la 37,839s), iar pe opt s-a clasat francezul Sebastien Bourdais (Toro Rosso; la 1:03.142m).
Clasamentul general al piloţilor: 1. Button – 51 de puncte; 2. Barichello – 35; 3. Vettel – 23.
Clasamentul general al constructorilor: 1. Brawn GP – 86 de puncte; 2. Red Bull – 42,5; 3. Toyota 26,5.
Următoarea etapă din campionatul de Formula 1 va avea loc pe 7 iunie, în Turcia.

„Este fantastică dubla Brawn GP“

La conferinţa de presă ce a urmat cursei de la Monaco, ocupantul celei mai înalte trepte a podiumului, Jenson Button, a afirmat că acest succes înseamnă enorm pentru el. „Când eşti copil, şi apoi ca pilot, visezi la câştigarea MP al Principatului Monaco, iar realitatea acestei victorii este pur şi simplu uluitoare. E un sentiment special, într-adevăr. Este fantastică dubla Brawn GP, cu un superb loc doi reuşit de Rubens Barichello. Parcă nu se mai termina cursa, iar barierele parcă se apropiau din ce în ce mai mult spre sfârşit. În ultimele două tururi am reuşit să mă relaxez şi să mă bucur de acest moment. A fost o cursă uluitoare, finalizată de sprintul neaşteptat pe linia din faţa boxelor, spre podium. Pot confirma că distanţa e mare. A fost minunată reacţia mulţimii şi sper că fanii s-au bucurat de o victorie grozavă pentru echipă. Maşina s-a comportat bine, dar n-am avut cel mai bun start, astfel că victoria este cu atât mai importantă“, a spus Jenson Button.
La fel de entuziasmat a fost şi Rubens Barrichello, care a dat semne că a trecut peste nemulţumirile de săptămâna trecută, când şi-a acuzat conducătorii că îl favorizează pe Jenson Button. „E uluitoare noua dublă a echipei. Am luat un start foarte bun şi am reuşit să trec în faţa lui Kimi Raikkonen înainte de primul viraj, lucru care mi-a permis să lupt cu Jenson Button. Am avut un ritm fantastic. A fost o cursă frumoasă şi m-am bucurat de întrecerea cu Kimi. Rămân în continuare în luptă la general şi adun cât mai multe puncte, forţându-l pe Jenson Button cât de tare pot“, a afirmat Barichello.
Kimi Raikkonen, care a cules primele puncte pentru Ferrari în această cursă, nu a fost prea încântat de realizarea sa: „Nu pot fi mulţumit de locul trei, căci obiectivul meu este mereu victoria, dar, cu toate acestea, locurile ocupate aici, la Monaco, sunt satisfăcătoare pentru întreaga echipă, după un start dificil al sezonului. Sunt bucuros că am revenit în lupta de la vârf“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS