19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Dulgheru, excepţională

Alexandra Dulgheru, excepţională

Românca a uimit lumea tenisului, după ce a reuşit să parcurgă fără greşeală toate fazele turneului din Polonia, începând din calificări şi terminând cu câştigarea trofeului.

Cine ar fi crezut că Alexandra Dulgheru va reuşi să treacă de faza calificărilor? De adversarele puternice din fazele premergătoare ultimului act? Cine ar fi mizat că sportiva noastră va câştiga trofeul turneului WTA de la Varşovia, dotat cu premii totale de 600.000 de dolari? Nimeni! Nici nu ar fi îndrăznit să creadă cineva că românca de pe locul 201 în clasamentul mondial va reuşi să o depăşească pe Alona Bondarenko (39 WTA) şi să câştige respectul tuturor. Alexandra Dulgheru a dovedit că este o mare jucătoare!
Încă din calificări, Alexandrei nu i-a stat nimeni în cale, obţinând victorie după victorie, chiar dacă se afla pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA. În finala de sâmbătă, oprită în două rânduri din cauza ploii, sportiva noastră de 19 ani a bătut-o pe ucraineanca Alona Bondarenko cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 6-0. Finalul a găsit-o pe Alexandra îmbrăţişându-şi părinţii şi antrenorul, apoi a dat o tură de teren fluturând drapelul României.
Pentru această performanţă, Alexandra Dulgheru s-a ales cu un premiu consistent, 490 de puncte WTA şi 98.500 de dolari. Câştigul de la acest turneu este pentru Alexandra Dulgheru mai mare decât veniturile obţinute până acum în întreaga carieră, adică 48.836 de dolari. În plus, graţie acestor puncte, campioana de la Varşovia va ajunge de pe locul 201 direct în prima sută în clasamentul mondial, alăturându-se Soranei Cârstea, Monicăi Niculescu, Edinei Gallovits şi Ralucăi Olaru, care va reintra de astăzi în Top 100, după ce a ajuns până în sferturile de finală la turneul din capitala Poloniei.
Ultima tenismană română care reuşise să se impună la un turneu WTA era Sorana Cârstea, performanţa fiind înregistrată în toamna lui 2008, mai exact, la concursul de la Taşkent (Uzbekistan).

„Şi dacă pierdeam, tot eram bucuroasă“

Reuşita de la Varşovia a surprins-o până şi pe protagonista turneului, Alexandra Dulgheru mărturisind că este foarte bucuroasă după succesul obţinut, la care nu se aştepta, mai ales că pierduse avionul înaintea calificărilor. „Acest titlu îmi va rămâne pentru totdeauna în minte. E de neuitat. Finala a fost senzaţională. La un moment dat, simţeam că Bondarenko vine peste mine. Simţeam o oboseală înaintea acestui meci, dar după setul doi am spus: totul sau nimic. Mă bucur nespus că am câştigat acest turneu. Şi dacă pierdeam finala de la Varşovia, tot eram bucuroasă. Am fost onorată să joc împotriva unor astfel de jucătoare. Semifinala şi finala le-am jucat doar de plăcere. Mă voi bucura cât pot de mult pentru acest trofeu“, a afirmat jucătoarea de 20 de ani.
„Veneam de la un turneu şi aveam o legătură în Franţa, dar am pierdut avionul. Am prins abia a doua zi un avion şi trebuia să joc chiar atunci în primul tur al calificărilor, însă am avut noroc că meciul a fost amânat din cauza ploii. Am jucat apoi două meciuri într-o zi. Mi-a fost greu, dar acum trăiesc momente senzaţionale“, a povestit noua stea a tenisului românesc.
Alexandra Dulgheru a fost invitată la masă de ambasadorul României la Varşovia, cel care i-a adus şi tricolorul la finalul partidei cu Alona Bondarenko. „Voi ieşi în oraş cu familia mea, deoarece am fost invitată de ambasadorul României. A venit înainte de meci şi mi-a urat baftă. Ţinând cont că e şi ziua mea săptămâna viitoare, e un cadou incredibil pentru mine faptul că am reuşit să câştig un prim turneu WTA“, a încheiat Alexandra Dulgheru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU