18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii şi-au aflat adversarii la Roland Garros

Românii şi-au aflat adversarii la Roland Garros

Tenismanul Victor Hănescu va juca împotriva belgianului Steve Darcis în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (16 milioane de euro), în timp ce Andrei Pavel îl va întâlni pe germanul Tommy Haas. Hănescu este cap de serie numărul 30, în timp ce Darcis (25 de ani) este numărul 90 mondial. Celălalt jucător român prezent pe tabloul principal al turneului parizian, Andrei Pavel, va juca împotriva neamţului Tommy Haas, fost număr doi mondial, iar în cazul în care se va califica l-ar putea întâlni pe americanul James Blake.
Liderul mondial, Rafael Nadal, va juca împotriva unui jucător venit din calificări, în timp ce Roger Federer îl va întâlni pe spaniolul Alberto Martin.
În proba feminină a turneului de la Roland Garros, Raluca Olaru va juca în primul tur cu rusoaica Anastasia Pavliucenka, favorită numărul 27. Edina Gallovits va juca şi ea împotriva unei favorite, Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 22, iar românca clasată cel mai bine  din topul WTA, Sorana Cârstea, va întâlni o jucătoare venită din calificări. A patra jucătoare din România prezentă la Roland Garros, Monica Niculescu, o va întâlni pe canadianca Aleksandra Wozniak, favorită numărul 24.

Begu şi Crivoi, aproape de tabloul principal

Irina Begu şi Victor Crivoi au ajuns în turul decisiv al calificărilor de la Roland Garros, singurul turneu de Mare Şlem care se desfăşoară pe zgură.
Ocupantă a poziţiei 210 în clasamentul WTA, Irina Begu a produs una dintre surprizele din calificări, reuşind să treacă, după un meci dramatic, de slovena Masa zek Peskiric (107 WTA), cu scorul de 3-6, 6-1, 9-7. Tenismana noastră de 18 ani urma să o întâlnească vineri seară pe rusoaica Vitalia Diatchenko (151 WTA), cea care a eliminat-o pe Simona Halep, cealaltă româncă prezentă în calificări, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-3.
Al patrulea favorit al calificărilor, Victor Crivoi, a avut nevoie de 67 de minute pentru a-l depăşi pe americanul Rajeev Ram, partida încheindu-se după două seturi, scor 6-4, 6-4. Crivoi urma să-l întâlnească vineri seară pe polonezul Lukas Rosol, al 30-lea cap de serie. Anul trecut, Victor Crivoi a trecut de calificările acestui turneu, ajungând în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem.
Turneul Roland Garros se va juca în perioada 24 mai-7 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS