12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteagul României a fluturat pe „Şukru Saracoglu“

Steagul României a fluturat pe „Şukru Saracoglu“

Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ au purtat câte un drapel al ţării noastre cu ocazia ceremoniei în care au primit trofeul Cupei UEFA.

Antrenorul Mircea Lucescu şi fundaşul Răzvan Raţ au purtat câte un drapel al României cu ocazia ceremoniei în care au primit trofeul Cupei UEFA, miercuri seară, la Istanbul, după finala câştigată cu Şahtior Doneţk în faţa germanilor de la Werder Bremen. Jucătorii echipei Şahtior Doneţk şi oficialii grupării ucrainene au primit medaliile şi trofeul pentru câştigarea finalei Cupei UEFA din mâinile preşedintelui forului continental, Michel Platini.
După primirea trofeului, jucătorii şi oficialii echipei ucrainene au coborât pe peluza arenei din Istanbul, pentru poza oficială şi pentru a arăta trofeul fanilor care au asistat la finala Cupei UEFA. Pe peluză a fost prezent şi patronul clubului Şahtior, Rinat Ahmetov, care l-a felicitat şi s-a fotografiat cu Mircea Lucescu.
La meciul disputat la Istanbul au fost prezenţi şi selecţionerul României, Răzvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu, precum şi soţia antrenorului lui Şahtior. Tehnicianul formaţiei ucrainene a dezvăluit că a primit steagul României de la fiul său.
„Era normal să primesc steagul de la Răzvan, pentru că de acum el apără culorile României. A fost extraordinar că s-a gândit să îl aducă de acasă. Mă bucur că am avut posibilitatea să arăt lumii că eu sunt un reprezentant al României, că sunt antrenor român. Sunt momente de neuitat. Doar când ajungi aici, simţi că eşti admirat, că ai făcut ceva în toată această perioadă. O finală este cu totul şi totul extraordinară“, a spus Mircea Lucescu

Raţ: Mă simt minunat

Fundaşul Răzvan Raţ a precizat, pentru site-ul oficial al clubului Şahtior, că a spus cândva că echipa ucraineană va juca finala Cupei UEFA, dar nu ar fi crezut că o poate câştiga.
„Sunt foarte fericit. Am spus cândva că vom juca finala Cupei UEFA, dar nu aş fi crezut că o vom câştiga. Vreau să îi felicit pe toţi cei care ne-au susţinut – clubul, fanii. Mă simt minunat. Aş putea juca şi mâine“, a spus internaţionalul român.
Răzvan Raţ a dedicat familiei sale performanţa de la Istanbul: „Dedic această victorie familiei mele, soţiei mele şi tuturor celor care m-au ajutat. Le sunt recunoscător“.

Mircea Sandu: Lucescu este un mare antrenor

Mircea Lucescu şi jucătorii formaţiei Şahtior au fost felicitaţi şi de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, prezent la tribuna oficială a stadionului „Şukru Saracoglu“ din Istanbul. Şeful fotbalului românesc a spus că Mircea Lucescu a intrat în „legenda marilor antrenori“ prin câştigarea Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk.
„Mircea Lucescu a făcut până acum istorie, dar azi (miercuri – n.r.) a intrat în legenda marilor antrenori. Rezultatul obţinut este deosebit. Oricum, echipele din estul Europei ajung mai greu la Liga Campionilor şi mai uşor la Cupa UEFA. Lucescu este un mare antrenor“, a spus Sandu, la GSP TV.
Întrebat dacă regretă că nu l-a adus pe Mircea Lucescu la echipa naţională a României, preşedintele FRF a răspuns că toţi antrenorii pe care i-a numit la cârma primei reprezentative şi-au făcut bine meseria.
„Toţi aceşti ani, de când sunt eu preşedinte, sunt cei mai buni ai echipei naţionale, ceea ce înseamnă că antrenorii şi-au făcut meseria. Mircea Lucescu a fost de mai multe ori aproape de echipa naţională în aceşti ani, aşa că nu se poate spune că e vreo animozitate între mine şi Mircea Lucescu“, a spus „Naşul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII