25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPavel şi Tecău trag tare la Kitzbuhel

Pavel şi Tecău trag tare la Kitzbuhel

„Cneazul“ şi partenerul său se „antrenează“ la turneul austriac pentru marea provocare de la Roland Garros, unde România va be-neficia de o prezenţă numeroasă, mai ales la feminin.

 

Perechea Andrei Pavel / Horia Tecău a reuşit calificarea în turul secund al turneului de 450.000 de euro de la Kitzbuhel (Austria), după ce a trecut de cuplul Victor Hănescu / Jaroslav Levinsky. Perechea română s-a impus cu scorul de 7-6, 3-6, 11-9, la capătul unui joc care a durat o oră şi 47 de minute. Pentru această calificare, Andrei Pavel şi Horia Tecău vor împărţi 3.440 de euro şi 45 de puncte, în timp ce Hănescu şi Levinsky trebuie să se mulţumească doar cu 1.940 de euro. În turul doi, cuplul Andrei Pavel / Horia Tecău va întâlni perechea câştigătoare dintre Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski, favoriţi numărul 1, şi Robert Kendrick / Daniel Koellerer.

Andrei Pavel, de 35 de ani, a participat în acest an doar la două turnee ATP de simplu şi ocupă în prezent locul 1.124, în vreme ce la dublu face pereche doar cu Horia Tecău, iar la începutul acestui an a ajuns până în optimi la Australian Open.

 

Doar Crivoi a rămas în cursă la Roland Garros

 

Dintre cei trei tenismeni români prezenţi în calificări la Roland Garros, numai Victor Crivoi, cel mai bine plasat dintre aceştia, a reuşit să acceadă în runda a doua. Ocupant al poziţiei 99 în clasamentul ATP, Crivoi a trecut greu, cu 4-6, 7-5, 6-3, de spaniolul David Marrero şi urmează să-l întâlnească pe americanul Rajeev Ram (169 ATP).

Primul român intrat în cursa pentru un loc pe tabloul principal a fost piteşteanul Adrian Ungur, învins după un meci dramatic de germanul Alexander Flock, scor 4-6, 7-5, 7-9.

Deşi a început cu un break disputa cu francezul Edouard Roger-Vesselin, Adrian Cruciat nu a reuşit să treacă de acesta, pierzând în două seturi, scor 3-6, 2-6.

Ieri-seară urma să debuteze şi calificările feminine, România având două reprezentante, pe Simona Halep (17 ani, 257 WTA) şi Irina Begu (18 ani, 210 WTA), ambele aflate pe aceeaşi parte de tablou, deci numai una poate urca pe tabloul principal. Simona Halep, campioană anul trecut la Roland Garros în proba junioarelor, o va întâlni în turul inaugural pe olandeza Michaella Krajicek (128 WTA), în timp ce Irina Begu se va duela cu bosniaca Mervana Jugic-Salkic (173 WTA).

Andrei Pavel, Victor Hănescu, Sorana Cârstea, Monica Niculescu, Edina Gallovits şi Raluca Olaru sunt acceptaţi direct pe tabloul principal la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al sezonului, care va începe duminică.

 

Dulgheru a produs surpriza

 

Tenismana Alexandra Dulgheru a acces pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu WTA, la Varşovia (Polonia). Ajunsă pe tabloul principal al turneului din capitala Poloniei după ce a trecut de calificări, sportiva noastră de 19 ani, ocupantă a poziţiei 201 în clasamentul WTA, a trecut în optimile de finală de Sara Errani (44 WTA), pe care a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-3. Până în această săptămână, Dulgheru nu fusese prezentă niciodată pe tabloul principal al unui concurs WTA.

În sferturile de finală, Alexandra Dulgheru se va duela cu învingătoarea partidei Kateryna Bondarenko (Ucraina) – Galina Voskoboeva (Kazahstan).

Raluca Olaru, cealaltă româncă rămasă în competiţie la Varşovia, urma să o întâlnească aseară, în optimile de finală, pe germanca Julia Goerges. În proba de dublu, perechea Raluca Olaru / Julia Goerges s-a calificat în turul doi după ce a trecut în manşa inaugurală de cuplul Liga Dekmeijere / Ipek Senoglu, scor 7-5, 6-4, şi va juca împotriva tandemului învingător din întâlnirea Kveta Peschke (Cehia) / Lisa Raymond (SUA) – Sara Errani (Italia) / Tathian Garbin (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS