19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBölöni amână negocierile cu Standard

Bölöni amână negocierile cu Standard

Tehnicianul român va discuta despre prelungirea contractului după cele două meciuri de baraj cu Anderlecht pentru stabilirea campioanei Belgiei.

Ladislau Bölöni, antrenorul formaţiei Standard Liege, a declarat că discuţiile referitoare la eventuala prelungire a contractului său vor avea loc după meciurile de baraj cu Anderlecht Bruxelles, care vor hotărî campioana Belgiei. Tehnicianul român susţine că tratativele nu vor fi afectate de rezultatul acestor întâlniri.
 „Ţinând cont de meciurile de baraj pentru titlu, am decis, de comun acord cu conducerea, să amânăm întâlnirea legată de contract. Singurul lucru pe care pot să îl spun legat de acest subiect este că reprezentanţii clubului şi eu suntem pe aceeaşi lungime de undă. Nu mă aşteptam să se ajungă la disputarea acestor meciuri de baraj care să decidă câştigătoarea titlului. Viitorul meu la Standard Liege nu depinde de meciurile cu Anderlecht Bruxelles“, a precizat fostul selecţioner al României, în presa belgiană.
La finalul sezonului în Belgia, Standard Liege şi Anderlecht Bruxelles sunt la egalitate de puncte, 77, astfel că titlul de campioană va fi decis după disputarea unui baraj, în sistem tur-retur. Prima manşă a barajului dintre Anderlecht şi Standard va avea loc la Bruxelles, în această seară, iar manşa secundă, la Liege, duminică.

„Anderlecht ne cunoaşte bine“

Referitor la cele două partide hotărâtoare pentru titlul de campioană în prima ligă belgiană, Bölöni consideră că ele vor fi decise de modul în care cele două echipe se vor recupera fizic după un sezon extrem de disputat. „Nu cred că Anderlecht şi Standard se mai pot surprinde, pentru că ne cunoaştem aşa de bine… Pregătirea pentru aceste jocuri se va baza pe recuperarea şi consolidarea mentală. Nu cred că avem un avantaj psihologic înaintea acestor jocuri, în ciuda deznodământului dramatic în meciul nostru cu La Gantoise“, a completat tehnicianul român.
Bölöni nu consideră că echipa sa are un avantaj pentru că va disputa meciul retur cu Anderlecht pe teren propriu: „Faptul că meciul retur se va disputa pe terenul nostru nu este un lucru important. Am văzut atâtea echipe care s-au calificat sau au obţinut performanţe pe terenul advers, deci nu este o regulă că suntem favoriţi la câştigarea titlului pentru că evoluăm pe teren propriu în retur“.
Bölöni s-a referit şi la faptul că a obţinut titlul de cel mai bun antrenor din Belgia în sezonul 2008-2009. „Ştiam că sunt printre nominalizaţii la acest premiu, iar atunci când primeşti o astfel de veste nu poţi fi decât mândru şi mulţumit. Şcoala de antrenorat românească e bună. Totuşi, nu ştiu dacă sunt eu cel mai bun antrenor din Belgia. Sunt mulţi tehnicieni care  au dat dovadă de profesionalism“, a spus Bölöni, care în vara anului trecut a negociat cu Rapid Bucureşti, dar în cele din urmă a decis să antreneze în Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS