22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie sau amendă cu Farul

Victorie sau amendă cu Farul

Sorin Cîrţu nu mai tolerează indolenţa din ultimele partide şi îşi somează jucătorii să câştige meciul cu Farul. Un eventual eşec va fi sancţionat de tehnician cu amendă.

 

Aparent fără importanţă, jocul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Farul Constanţa, programat sâmbătă pe „Municipal", are totuşi o miză pentru ambele formaţii. Pandurii vizează poziţia a zecea, în timp ce Farul ţinteşte la locul 15, primul retrogradabil, în speranţa că FC Argeş va fi retrogradată, măsură echivalentă cu salvarea de la retrogradare pentru „marinari".

„Meciul cu Farul Constanţa va fi mult mai greu decât cel cu Poli Iaşi şi altele pe care le-am avut acasă, deoarece Constanţa se luptă şi are şanse pentru primul loc retrogradabil. Două sunt clare, CS Otopeni şi Gloria Buzău, în rest, toată lumea speră la o sancţiune disciplinară a Argeşului. Din atitudinea celor de la Farul, se pare că au renunţat, dar, dacă înving la Târgu Jiu, fac 29 de puncte, apoi au joc acasă cu Mediaş şi pot să facă 32 şi în ultima etapă la Otopeni, echipă condamnată. Mediaş are 30 de puncte, iar dacă înving pe Bistriţa fac 33, apoi au cu Farul şi cu CFR Cluj", a spus Cîrţu. Acesta şi-a somat jucătorii să câştige, altfel vor suporta sancţiuni pecuniare şi pentru semieşecul cu Poli Iaşi. „Lucrurile sunt foarte încurcate. I-am anunţat pe băieţi că au obligaţia să abordeze foarte serios jocul cu Farul. Dacă îl vor trata cu o atitudine superficială, vor fi amendaţi şi pentru partida cu Poli Iaşi. I-am anunţat, chiar de la începutul săptămânii, ca să ştie cum îşi drămuiesc programul, ca să fie pregătiţi să câştige. Trebuie să facem 41 de puncte, să abordăm jocurile viitoare cu alt moral. Mai multe puncte înseamnă şi un buget cu câteva sute de mii de euro în plus, bani care contează mult pentru formaţia Pandurii", a mai spus Cîrţu.

 

Piţurcă s-a dat accidentat?

 

Atacantul Alex Piţurcă a fost declarat indisponibil pentru meciul cu Gloria Bistriţa din cauza unei răceli, însă a fost surprins, chiar în ziua meciului, de ziariştii de la Cancan în compania iubitei sale Marina Dina, asistenta lui Morar, de la Antena 2, la Restaurantul Argentinian din Bucureşti. Sorin Cîrţu s-a declarat surprins de această veste, ştiindu-l pe Piţurcă răcit, remarcând că elevul său apare mai des în tabloide decât în ziarele de sport. „Nu eu am spus că e răcit, ci medicul echipei, de aceea nu a mers cu noi la Bistriţa. Problemele medicale le stabileşte doctorul nostru şi el decide. Eu l-am avut indisponibil la meci din cauza bolii. E altă problemă ce a făcut, unde a fost şi cu cine. Medicul mi-a spus că e indisponibil, pentru că are febră 39-40 de grade şi că a fost la el acasă. Eu sunt surprins de ceea ce aud acum şi voi discuta cu el. Alexandru Piţurcă apare mereu prin ziare, precum Cancan sau Libertatea şi Click, dar, din păcate, nu şi prin cele de sport. Acum este disponibil pentru meciul cu Farul. A revenit deja la antrenamente cu echipa pentru că nu mai are febră", a comentat Sorin Cîrţu. Alexandru Piţurcă a marcat patru goluri în acest sezon, având o medie de 80 de minute jucate, fiind golgheterul echipei alături de Cosmin Tilincă şi Florina Stângă.

 

Juniorii pandurilor, in corpore la turneele de zonă

 

Clubul Pandurii Târgu Jiu a calificat, pentru al patrulea an consecutiv, toate cele patru grupe de juniori la turneele de zonă, juniorii republicani A şi B urmând să intre primii în competiţie. Grupa 1990, ce evoluează sub titulatura Energia Rovinari, antrenor Constantin Andriucă, neînvinsă în campionat în acest sezon, va disputa la Cluj-Napoca turneul de zonă alături de Oţelul Galaţi, Liberty Oradea, CFR Cluj, CSS Botoşani şi Jiul Petroşani, în perioada 4-10 iunie, în timp ce juniorii republicani B de la Pandurii Târgu Jiu au fost repartizaţi în grupă alături de Oţelul Galaţi, Liberty Oradea, Gloria Bistriţa, LPS Iaşi şi FCM Bacău, turneul având loc la Salonta, în perioada 9-14 iunie. De asemenea, echipa de juniori C, pregătită de Bobi Staicu, şi cea de juniori D, antrenor Constantin Frimu, au câştigat campionatele, urmând să reprezinte Gorjul la faza zonală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS