20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVacanţă scurtă pentru elevele lui Voina

Vacanţă scurtă pentru elevele lui Voina

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor avea parte de o vacanţă scurtă, luni urmând să aibă loc reunirea lotului, la Sala Polivalentă „Traian". Se vor prezenta însă doar jucătoarele care nu sunt convocate la loturile naţionale ale României, Ungariei şi Ucrainei. Tricolorele Oltchimului vor fi prezente luni la Bucureşti, sub comanda lui Radu Voina, România urmând să joace la Severin două partide amicale în compania formaţiei similare a Poloniei. Pe 30 mai, lotul naţional va intra într-un cantonament centralizat la Olăneşti, până la plecarea spre Belarus, pentru meciul tur din barajul de calificare la CM. Vacanţa „mare" va începe pentru campioanele României abia pe 13 iunie şi va dura trei săptămâni. „Am considerat că trebuie să le ţinem în priză şi pe fetele care nu sunt convocate la loturile naţionale. Ele vor face antrenamente la Vâlcea sub comanda secundului Relu Roşca şi vor intra în vacanţă odată cu handbalistele de la loturi", a spus vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru. Altfel, până lunea viitoare se va stabili lotul cu care Radu Voina şi Aurelian Roşca vor ataca viitoarea ediţie a campionatului. „Până la reunirea lotului, totul va fi clar. În zilele imediat următoare, tehnicienii vor decide la ce jucătoare vor renunţa, care vor fi handbalistele împrumutate. În ceea ce priveşte transferurile, unul este sută la sută rezolvat. Un angajat al clubului a plecat deja în Croaţia pentru a-i lua bagajele Paulei Rădulescu. Este prima jucătoare de care suntem siguri că va semna cu Vâlcea", a completat Berbecaru.

 

„Noi mai avem nevoie de Huţupan“

 

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, cu prilejul Adunării Generale a clubului, că Huţupan poate reveni asupra deciziei de a se retrage din activitatea competiţională: „Noi o spunem răspicat: avem nevoie de Huţupan. La finalul sezonului trecut ne-am rugat de Luminiţa să continue. Acum o vom lăsa să ia singură decizia potrivită. Numai atunci când ne va anunţa că renunţă oficial vom demara organizarea unui meci de retragere Oltchim – Krim Ljubljana".

Şi tehnicianul Radu Voina a spus că Oltchimului îi va lipsi Huţupan: „Este o handbalistă de mare valoare. A făcut enorm pentru handbalul feminin românesc, nu numai pentru Oltchim. Este clar că ne va fi greu fără ea, dar nimeni nu este de neînlocuit, trebuie să mergem mai departe. Nu cred că se poate pune problema de a reveni asupra deciziei. De acum are alt obiectiv de îndeplinit, pe plan familial. Îi doresc succes, ştiu cât de mult vrea să facă un copil. Este o persoană cu o ambiţie rar întâlnită şi sunt sigur că va reuşi. Ştiu că va rămâne alături de noi şi ne va încuraja în continuare".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS