17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Şükrü Saracoglu“, gazda perfectă

„Şükrü Saracoglu“, gazda perfectă

Stadionul „Şükrü Saracoglu“ din Istanbul, locul unde se va juca ultimul act al Cupei UEFA, are o capacitate de 50.509 locuri şi va fi prima arenă din Turcia care va găzdui finala acestei competiţii.
Pe acest stadion îşi dispută meciurile de pe teren propriu Fenerbahce (câştigătoare a 17 titluri şi patru Cupe ale Turciei) şi este situat în cartierul Kadikoy. Arena a fost renovată recent, iar pe 4 octombrie 2006, Uniunea Europeană de Fotbal a desemnat-o pentru găzduirea finalei.
În 2009, „Şükrü Saracoglu“, cunoscut în trecut sub denumirea de „Papazin Cayiri“, va sărbători 100 de ani de la disputarea primului meci. Primul club turc ce şi-a jucat meciurile de pe teren propriu aici a fost Union Club, denumit ulterior Ittihatspor. Pe lângă Fenerbahce, arena a fost gazdă şi pentru rivalele Galatasaray şi Beşiktaş, în primii ani din istoria lor.
În 1949, stadionul de azi al lui Fenerbahce a devenit cel mai mare din Turcia, cu o capacitate de 25.000 de locuri. Dar lucrărire de mărire a capacităţii acestuia au continuat de-a lungul anilor, iar în 1999 a ajuns să găzduiască 50.000 de spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS