10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Il Luce“, cu trofeul UEFA pe masă

„Il Luce“, cu trofeul UEFA pe masă

Cupa UEFA – Finala

Şahtior Doneţk – Werder Bremen
Stadionul „Şükrü Saracoglu“, Istanbul.
Formaţii probabile:
Şahtior: Pyatov – Ischenko, Shevchuk, Chygrynskiy, Raţ – Srna, Ilsinho, Fernardinho Duljaj – Jadson – Luiz Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu.
Werder Bremen: Wiese – Fritz, Prodl, Naldo, Boenisch – Baumann – Frings, Jensen, Ozil – Pizarro, Rosenberg. Antrenor: Thomas Schaff.
Va arbitra: Medina Cantalejo (Spania).

 

Mircea Lucescu poate deveni primul antrenor român care câştigă competiţia, dacă echipa sa, Şahtior, se va impune în faţa lui Werder Bremen.

Oraşul Istanbul va respira fotbal în această seară, fiind gazda celei de-a 38-a finale a Cupei UEFA. În ultimul act se vor afla faţă în faţă echipa ucraineană antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care joacă şi Răzvan Raţ, şi formaţia germană Werder Bremen.
„Il Luce“ are aşadar şansa să scrie o pagină importantă în fotbalul românesc, deoarece nici un tehnician autohton nu a reuşit să cucerească trofeul, dar şi în fotbalul din Ucraina, ţară în care nu a ajuns niciodată vreo cupă europeană. În schimb, Werder Bremen are ocazia de a duce pentru a şaptea oară Cupa UEFA în Germania.
Lucescu a mai câştigat în 2000 Supercupa Europei cu Galatasaray şi cunoaşte foarte bine stadionul pe care se va juca finala, deoarece a antrenat mulţi ani la Istanbul. Nu este exclus ca suporterii turci, care vor urmări ultimul act pe stadionul lui Fenerbahce, în principiu neutri, având în vedere că nici una dintre echipele lor nu este implicată, să treacă de partea formaţiei lui Lucescu.

„Putem învinge pe Werder“

Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior Doneţk, a afirmat că formaţia sa are puterea să câştige finala Cupei UEFA contra lui Werder Bremen, chiar dacă pe plan intern a ratat titlul de campioană în Ucraina.
„Iniţial, ne-am concentrat asupra Ligii Campionilor, după ce ne-am îndepărtat de titlu. Puteam să mergem mai departe, dar am pierdut cu Barcelona, deşi aveam 1-0 până în minutul 88. După acel moment ne-am regrupat şi am decis să continuăm, ştiam ce trebuia să facem. Ne-a folosit foarte mult că am ajuns în Cupa UEFA. Întreaga echipă a avut mai multă încredere, a jucat chiar spectaculos şi a eliminat echipe de calibru, precum ŢSKA Moscova, Tottenham, Marseille sau Dinamo Kiev. După toate acestea, cred că putem învinge pe oricine, chiar şi pe Werder Bremen“, a declarat antrenorul lui Şahtior.
Tehnicianul român a recunoscut că a făcut şi greşeli la Şahtior în acest sezon: „În echipă au fost introduşi mai mulţi jucători noi. Eroarea mea a fost că ei au jucat de la început şi astfel  am făcut greşeli. Eram campioni, dar nu jucam ca şi cum am fi fost. Am avut şi ghinion în campionat, deoarece am primit unele goluri incredibile, deşi am dominat. Nu mi-am pierdut speranţa şi mereu am crezut că echipa poate reveni la forma pe care a arătat-o anul trecut. Am folosit mai mulţi fotbalişti cu experienţă şi atunci am început să recuperăm punctele“.

Nemţii au moral bun

Componenţii formaţiei Werder Bremen au făcut declaraţii optimiste înaintea finalei de la Istanbul şi par încrezători în şansele lor de a duce trofeul în Germania. „Suntem încrezători, chiar dacă nu există o favorită la acest meci. Sper să putem juca la fel cum am făcut-o până acum. O victorie ar fi foarte importantă pentru mine şi pentru cariera mea“, a spus atacantul Claudio Pizarro, care, în urmă cu câţiva ani, a jucat şi la Bayern München. „Avem atacanţi buni în lot, dar sunt câteva probleme în defensivă, pentru că în acest sezon am primit şi cinci goluri într-un meci“, a mai afirmat peruanul.
Antrenorul lui Werder, Thomas Schaaf, nu se va putea baza în această seară pe Diego şi Hugo Almeida, ambii fiind suspendaţi. În schimb, fundaşul Per Mertesacker s-a accidentat la antrenamente şi nu a făcut nici el deplasarea la Istanbul.
Mircea Lucescu are la Şahtior o singură absenţă, mijlocaşul defensiv Tomas Hübschman, suspendat.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU