20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDegetul „împăratului“ Terim, recuperat de scafandri

Degetul „împăratului“ Terim, recuperat de scafandri

Supranumit „Împăratul“, selecţionerul Turciei, Fatih Terim, este tratat în ţara sa conform rangului care i-a fost atribuit. Dacă Terim are o problemă, toată Turcia se pune în mişcare pentru ca aceasta să fie rezolvată, lucru demonstrat weekendul trecut, când selecţionerul „semilunei“ a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru a i se ataşa o parte dintr-un deget care îi căzuse în mare în timp ce încerca să desfacă parâma ambarcaţiunii sale.
Conform presei din Turcia, accidentul a avut loc duminică, în localitatea Golturkbuku din apropiere de Bodrum, unde Terim era în vacanţă împreună cu familia, la propria sa vilă de pe malul mării. Tehnicianul a vrut să iasă cu ambarcaţiunea sa în larg, dar în timp ce desfăcea parâma şi-a prins accidental degetul mijlociu de la mâna dreaptă şi o parte a acestuia s-a rupt şi a căzut în mare, fiind recuperată de o echipă de scafandri.
Selecţionerului Turciei i s-a acordat primul-ajutor la un spital din zonă, apoi a fost transportat cu un avion privat la Istanbul, fiind operat la Spitalul Acibadem, unde va rămâne internat cel puţin o săptămână.
„Degetul a fost cusut la loc, cu ajutorul tehnologiei şi a tehnicii de care dispunem. Însă, la astfel de răni, riscurile continuă să existe o săptămână sau zece zile. De aceea, Fatih Terim va rămâne sub supraveghere în spital cel puţin o săptămână. Circulaţia sângelui este bună în degetul respectiv, însă situaţia se poate schimba“, a explicat chirurgul Ufuk Nalbantoglu. Acesta a precizat că operaţia a durat aproximativ cinci ore.
„S-a intervenit într-un timp record. Vârful degetului îi căzuse în mare. Au intrat în apă scafandrii ca să îl găsească. Apoi, foarte rapid, Terim a fost adus cu un avion privat la spitalul nostru“, a spus Nalbantoglu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU