22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacăm în şase!

Atacăm în şase!

Într-o partidă Rapid – Universitatea (din returul 1972/1973), giuleştenii au condus la pauză cu 3-1, dar meciul s-a încheiat cu victoria Ştiinţei, cu 6-4, oltenii atacând în repriza a doua cu şase fotbalişti. Peste câteva etape, Universitatea a învins Steaua cu 6-2.

Prima etapă a returului campionatului 1972/1973 a programat pe 12 martie 1973 pe fostul stadion „Republicii" derbiul Rapid – Universitatea. Era o vreme de iarnă, cu ploaie, burniţă, vânt, frig, teren cu băltoace. În formaţia Craiovei a reintrat Oblemenco, după ce în toamna anului 1972 „tunarul" Ştiinţei suferise două operaţii complicate de ulcer duodenal. În minutul 12, Rapid conducea cu 2-0 (goluri: Boc şi Neagu). Peste două minute, portarul Rapidului, Rică Răducanu, l-a blocat pe Marcu şi s-a accidentat grav, părăsind terenul de joc şi fiind înlocuit cu rezerva sa, Niculescu. Acesta l-a faultat pe Mitică Marcu şi arbitrul a acordat Ştiinţei penalti. A transformat Oblemenco, 2-1 (min. 26). Peste doar şase minute, M. Stelian a reluat cu capul de lângă portarul Universităţii, Manta, 3-1, rezultat cu care s-a încheiat prima repriza. La reluare, Universitatea este altă echipă, irezistibilă. Fusese trimis în minutul 43 pe teren Iulică Bălan, iar la intrarea acestuia, antrenorul oltenilor, Constantin Cernăianu, i-a spus: „Intri în locul lui Bădin. Îl trageţi pe Deselnicu pe ultima linie. Atacăm în şase!". Iulică Bălan a marcat imediat după reluarea jocului (’48), pentru 3-2. Portarul Niculescu a fost spectator la şutul lui Oblemenco de la 35 de metri, 3-3 (’54). Craiova a luat jocul pe cont propriu, oltenii fiind de neoprit. Iulică Bălan înscrie consecutiv (’60, ’82), 3-5, Codrea reduce din diferenţă, 4-5 (’86), dar Oblemenco – toată lauda pentru eforturile sale – faultat în careu de Pap, înscrie din 11 metri, 4-6 (’89)!

 

Steaua – „U“ Craiova 2-6

 

Cu cele trei goluri marcate, Oblemenco urca pe primul loc al golgheterilor, ajungându-l şi egalându-l pe Roznai, de la Jiul, nouă goluri fiecare.

După acest meci a urmat, pe fostul „Central", derbiul cu Dinamo, liderul la zi al campionatului.

La ora meciului, 40.000 de suporteri au reuşit să intre pe „Central", iar jocul a început într-o atmosferă fantastică. În minutul 4, Sătmăreanu II a luftat în careu, iar Oblemenco, aflat pe fază, a pivotat scurt şi a şutat cu stângul, jos, la colţ, surprinzându-l pe portarul Rămureanu, 1-0! Cu acest scor s-a încheiat derbiul. Peste câteva etape, pe 3 iunie 1973, în Capitală, alt joc de senzaţie al Ştiinţei: Steaua – Universitatea 2-6!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII