20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAnglia vrea să organizeze CM 2018

Anglia vrea să organizeze CM 2018

Anglia şi-a lansat oficial candidatura pentru CM 2018, la stadionul „Wembley“, unde au participat foşti şi actuali fotbalişti, printre care Sir Bobby Charlton, Sir Geoff Hurst şi Wayne Rooney. Preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), David Triesman, a afirmat că pentru Anglia ar fi o onoare să organizeze ediţia din 2018 a Campionatului Mondial şi a apreciat că este ţara cel mai bine pregătită.
„Suntem onoraţi dacă vom putea organiza un asemenea eveniment. Avem cele mai bune stadioane, drumuri, locuri de cazare. Un campionat mondial în Anglia ar fi un eveniment memorabil, nu numai pentru naţiunea noastră, ci pentru toată lumea. Anglia poate organiza un fantastic festival al fotbalului“, a spus preşedintele Federaţiei Engleze, David Triesman.
Directorul executiv al comitetului de organizare, Andy Anson, a afirmat că Anglia este favorită, dar nu trebuie să aibă o atitudine arogantă faţă de ceilalţi candidaţi.
„Nu putem să fim aroganţi sau prea mulţumiţi. Trebuie să muncim foarte mult pentru această campanie. Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat de la ultima candidatură pentru Campionatul Mondial a fost că trebuie să fim foarte atenţi cum ne prezentăm. Acum, cu siguranţă, nu vom mai spune că «fotbalul s-a întors acasă». A fost un slogan arogant“, a spus Anson.
Pe lista locurilor unde se pot organiza meciuri au fost incluse 15 oraşe: Hull, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle, Sheffield, Sunderland, Birmingham, Derby, Leicester, Nottingham, Bristol, London, Milton Keynes şi Portsmouth. FIFA va decide gazdele CM 2018 şi 2022 în decembrie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS