16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSolomon l-a bătut pe campionul Oncescu

Solomon l-a bătut pe campionul Oncescu

Primarul Craiovei şi-a măsurat ieri puterea braţului cu dublul campion mondial la skandenberg, Ion „Iron“ Oncescu. Solomon l-a „doborât“ pe românul cu braţele de fier însă, ce-i drept, înainte ca arbitrul să dea startul, motiv pentru care a primit un cartonaş galben.

 

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a avut ieri la prânz parte de o vizită interesantă. Campionul mondial la skandenberg, Ion „Iron" Oncescu, însoţit de Dragoş Corcoveanu, secretarul general al Asociaţiei Române de skandenberg „Braţ de Fier", au venit să-i propună edilului-şef organizarea în Bănie a unei gale de skandenberg, un sport în plină dezvoltare şi cu impact la public.

„În tinereţile mele zvăpăiate mi-a plăcut mult filmul «Over the top», cu Silverster Stallone. Avea o proveste frumoasă. De aceea, este o bucurie pentru mine să dau mâna cu acest campion mondial, Ion Oncescu, pentru că ştiu că toate rezultatele le-a obţinut după o muncă asiduă", au fost primele vorbe ale primarului. Apoi, „Iron" Oncescu l-a provocat pe Solomon la un meci. Edilul-şef nu a refuzat şi, mai mult, le-a propus celor prezenţi un pariu în care miza pe victoria sa.

Oncescu, care până acum „rupsese" braţele a sute de adversari, a fost luat prin surprindere pe Solomon, care l-a învins, dar putea să-l accidenteze pe sportiv, care peste două săptămâni va participa la Campionatul European de la Sofia. „Nu a fost frumos din partea mea, pentru că am început duelul înainte ca să spună cineva start. Probabil băiatul se gândea la altceva atunci", a spus Solomon, după ce a văzut că lui Oncescu nu i-a picat deloc bine faptul că l-a luat prin surprindere şi risca o accidentare. Pentru că a furat startul, cum se spune, primarul a fost sancţionat de Dragoş Corcoveanu, care este şi arbitru, cu un cartonaş galben. „A fost ca un fulger domnul primar. Are forţă, dar nu a fost o idee bună", a replicat „Iron" Oncescu.

 

Vor o competiţie de skandenberg la Craiova

 

Antonie Solomon este de acord cu organizarea unei gale de skandenberg la Craiova, dar i-a anunţat pe oaspeţi că, până la finalizarea Polivalentei, oraşul nu are o sală cu o capacitate mare: „Sala Sporturilor are doar 400 de locuri, aşa că mult mai indicat ar fi ca evenimentul să se desfăşoare în aer liber, în centrul oraşului, pentru a fi cât mai mulţi spectatori. Aştept să îmi trimiteţi un proiect să vedem ce responsabilităţi ar trebui să avem noi şi apoi vom lua o decizie". Gala de skandenberg ar putea să se desfăşoare în această toamnă, sub denumirea „Cupa Băniei".

 

Cantonament la vila de vânătoare a lui Ceauşescu

 

Ion „Iron" Oncescu, căpitanul echipei României de skandenberg, a efectuat, împreună cu alţi colegi de la lot un cantonament de şase zile în judeţul Olt, la cabana Resca, aceasta fiind cunoscută ca fiind vila de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, situată la aproximativ 12 km de Caracal.

Căpitanul Ion Oncescu secondat de „Valahu" Radu Georgescu şi de „Uriaşu" Dănuţ Borbil le-au pregătit celorlalţi 20 de colegi de lot un program special de antrenamente. Pe lângă clasicele teme predate la masa de concurs, pregătirea fizică generală a fost făcută cu ajutorul unor accesorii şi echipamente special alese pentru antrenamentul în aer liber, în mijlocul pădurii.

Sportivii s-au pregătit din greu în vederea participării cu succes la Campionatul European de Skandenberg de la Sofia (Bulgaria), programat în perioada 1-6 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII