18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSafina, câştigătoare la Madrid

Safina, câştigătoare la Madrid

Lidera mondială a ierarhiei WTA, Dinara Safina, a câştigat duminică seară ediţia inaugurală a turneului de la Madrid (Spania), acesta fiind cel de-al doilea trofeu consecutiv ajuns în vitrina rusoaicei. Moscovita de 23 de ani a avut nevoie de o oră şi 50 de minute să câştige actul final al turneului iberic, dotat cu premii totale de 3,5 milioane de euro, încheind „socotelile" cu daneza Caroline Wozniacki (11 WTA) în două seturi, scor 6-2, 6-4. În urma acestui succes, Dinara Safina s-a ales cu 1.000 de puncte WTA şi cu un cec de 620.000 de euro.

În afară de trofeul de la Madrid, Dinara Safina a mai obţinut unul în acest sezon, săptămâna trecută, la Roma (Italia), dar în acest sezon competiţional a pierdut alte trei finale, dintre care una de Mare Şlem (Australian Open).

De partea cealaltă, Caroline Wozniacki a disputat în acest sezon patru finale, izbutind să câştige una, la Ponte Vedra Beach, în urmă cu aproximativ o lună. La 18 ani şi zece luni, daneza este cea mai tânără jucătoare care se află în Top 20 WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS