12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, medaliaţi la scrimă

Craiovenii, medaliaţi la scrimă

Sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu" din Craiova a găzduit weekendul trecut finala Campionatului Naţional Şcolar de Scrimă. Elevii-sportivi din Bănie au avut rezultate bune la spadă, arma „consacrată", dar şi la floretă au cucerit opt medalii.

Echipa feminină de spadă de la LPS „Petrache Trişcu", formată din Andreea Târşogoiu, Mihaela Ţugui, Anda Mia şi Cristina Bogheanu, antrenor Daniel Matache, a obţinut cel mai bun rezultat, titlul de campioană naţională. A doua echipă prezentată de craioveni la feminin, alcătuită din Claudia Năboiu, Teodora Creţan, Corina Ionescu şi Cezara Constantin, antrenori Ionel Bărbosu şi Mădălina Mincu, a cucerit medalia de bronz. La individual, Mihaela Ţugui a intrat în posesia medaliei de argint, iar colegele sale Andreea Târşogoiu şi Andra Mia au luat medalie de bronz. Sportivele clasate pe podium la individual sunt antrenate de Daniel Matache.

Oltencele au urcat pe podium şi la floretă, echipa alcătuită de Claudia Năboiu, Andreea Târşogoiu, Mădălina Cojocaru şi Cezara Constantin, antrenori Daniel Matache şi Mădălina Mincu, adjudecându-şi medalia de argint.

La spadă masculin, Leonard Mateiţă, antrenor Dan Podeanu, s-a clasat pe locul trei, la fel ca şi echipa masculină craioveană din care au mai făcut parte Mihai Zamfir, Mario Persu şi Vlad Dinu – antrenori Mădălina Mincu şi Ştefan Puiu.

Spadasinii din Bănie vor participa la sfârşitul acestei săptămâni la prima etapă a campionatului naţional individual, seniori, masculin şi la prima etapă din Superliga pe echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS