22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Jenant!

Universitatea 1

Gloria Buzău 1

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.

Au marcat: Fl. Costea (‘80) / Mansour (‘40).

Universitatea Craiova: Bornescu – Bărboianu, D. Stoica, Şoavă, Rose – Prepeliţă, R. Barbu (‘73, Njock), Gîngioveanu (‘46, Baird ) – Wobay, Dina (‘46, M. Costea ), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Gloria Buzău: Zimmermann – Cojocnean, Da Silva, Mera, Fl. Sandu (‘50, Bonfim) – Chiţu, D. Sanchez (‘46, Cl. Ionescu), Raţiu, Poparadu – Ad. Popa (‘72, Ademar), Mansour. Antrenor: Ion Balaur.

Au arbitrat: M. Balaci – I. Popa, Ad. Ghinguleac.

Cartonaşe galbene: Şoavă, Baird, Bărboianu / Diogo, Ademar, Zimmermann.

La capătul unei partide în care au dezamăgit, oltenii au pierdut două puncte în faţa unei echipe de Liga a II-a, iar Mititelu i-a găsit ţapi ispăşitori doar pe Napoli şi Gane, pe care i-a suspendat imediat după meci.

 

Vineri, în uvertura etapei a 31-a, Ştiinţa n-a bifat cea de-a 15-a victorie din acest campionat. Duelul cu „lanterna roşie" a campionatului n-a fost, aşa cum se anticipa, un fel de antrenament cu public. Formaţia din Crâng, rămasă în Liga I graţie unui meci câştigat surprinzător în faţa Craiovei în urmă cu un an, n-a părut vineri o formaţie de Liga a II-a, dar a profitat din plin de neputinţa Craiovei. Napoli a trimis în teren o formaţie fără Dănănae, V. Găman (suspendaţi) şi Dilevski (indisponibil), iar alt handicap, ca să-i spunem aşa, a fost căldura. Totuşi, oltenii, aflaţi în cursa spre Europa League, au început partida în forţă, Florin Costea, care împlineşte sâmbătă 24 de ani, ratând însă în primele zece minute trei oportunităţi de a marca, în timp ce, la poarta gazdelor, Chiţu i-a dat emoţii lui Bornescu. Asaltul careului Buzăului a continuat, Bărboianu şi Prepeliţă l-au făcut remarcat pe Zimmermann, apoi Fl. Costea l-a driblat pe Mera, trecându-i balonul printre picioare, dar golgheterul Craiovei nu l-a putut păcăli şi pe Zimmermann. Cu cinci minute înainte de pauză, Mansour a profitat de o greşeală a „joagărului" D. Stoica, apoi de ieşirea neinspirată a lui Bornescu şi a trimis, cu capul, din marginea careului, peste portarul craiovean, înscriind, 0-1. Peste doar două minute, Mansour a creat încă o dată panică în careul lui Bornescu, iar în ultimele minute ale primei reprize, Prepeliţă şi acelaşi Fl.Costea nu l-au putut învinge pe imbatabilul portar al Buzăului.

 

Cinci atacanţi, doar un gol

 

La reluare, cu încă doi atacanţi trimişi în teren (M. Costea şi Baird), Craiova a forţat egalarea, dar oaspeţii au rămas periculoşi! Ei au marcat, prin Mansour, încă un gol, anulat însă deoarece mingea a fost atinsă şi de Mera, aflat în ofsaid (‘57). Craiova, deşi a atacat, inclusiv cu Şoavă, nu a reuşit să spargă însă „lacătul" buzoian, Fl. Costea rămânând campionul ratărilor. Napoli l-a aruncat în luptă şi pe al cincilea atacant, Njock, presiunea crescând pe teren şi în tribune, dar neputinţa gazdelor a fost aproape inexplicabilă în faţa „lanternei roşii". Cu zece minute însă înainte de final, la o centrare de mare maestru, cu exteriorul, a lui Wobay, Fl. Costea, în sfârşit, a marcat, cu capul, 1-1 (‘80). Finalul a fost tensionat, Bonfim şi Ademar irosind două mari ocazii, iar în celălalt careu, Fl. Costea, în faţa porţii goale, de două ori, a reluat pe lângă (‘89, ‘90)!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII