13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova, afectată de intenţiile FRF

Universitatea Craiova, afectată de intenţiile FRF

Craiova a câştigat trei puncte cu Mediaşul, victorie care o menţine în lupta pentru cupele europene, dar Universitatea este îngrijorată de problemele de licenţiere pentru sezonul următor.

 

Oltenii au bifat miercuri cea de-a 13-a victorie în acest campionat, scor 2-0 cu Gaz Metan Mediaş, la capătul unui meci destul de spectaculos, ambele formaţii jucând deschis. Craiova şi-a dominat adversarul şi, pe lângă cele două goluri înscrise, a avut şi alte oportunităţi de a majora scorul. Prin golul marcat, Florin Costea a ajuns la cota 12, la egalitate cu Dănciulescu, ambii jucători olteni fiind situaţi în clasamentul golgheterilor pe locurile trei-patru. După meci, oficialii, antrenorii şi jucătorii Craiovei au comentat şi problemele legate de licenţierea Universităţii pentru sezonul 2009/2010, cu toţii aşteptând cu emoţii decizia de pe 15 mai a Comisiei de Licenţiere a FRF.

Florin Costea: Sunt sigur că nu vom fi retrogradaţi

 

Golgheterul Ştiinţei a declarat că, indiferent de decizia FRF privind (ne)acordarea licenţei pentru sezonul următor, el nu va părăsi echipa olteană. „Nu contează că am câştigat cu 2-0, deşi putea fi un scor mult mai mare. Cel mai important este că am luat trei puncte şi suntem în cursa pentru Europa. Să sperăm că la finalul campionatului noi vom fi cei fericiţi. Vreau să câştigăm şi la Otopeni, iar eu să fiu în teren, chiar dacă m-am accidentat azi (miercuri – n.r.). Am fost lovit la mâna stângă, iar la acel contact i-am spart şi nasul lui Florin Lazăr. Îmi cer scuze faţă de el, pentru că nu am vrut să-i fac rău. În ceea ce priveşte decizia Federaţiei, sunt sigur că nu putem fi retrogradaţi. Şi, chiar dacă vom retrograda, iar nimeni din echipa asta nu are faţă de jucător de Liga a II-a, noi tot vom juca la Craiova, chiar şi acolo. Şi o voi face şi eu. Nu ne va opri nimeni să revenim pe prima scenă, pentru că am arătat că avem valoare. Îi anunţ pe suporteri că nu plec de la Craiova", a afirmat Florin Costea pe site-ul clubului.

Napoli: Ne afectează ce s-a vorbit

 

„Spre deosebire de Pandurii, Gaz Metan a jucat fotbal. Şi-a jucat şansa, a fost o manieră de joc ce ne-a convenit. Am ratat foarte mult, mai ales în repriza a doua. E bine că am reuşit să dăm gol din fază fixă după mult timp. Ne afectează ce s-a vorbit în ultimul timp despre o posibilă retrogradare. Am discutat cu băieţii şi nu credem că se va ajunge în această situaţie. Ne concentrăm la antrenamente pentru meciurile care urmează. Vrem să reuşim să îndeplinim obiectivul de a ne califica în Europa League şi suntem convinşi că situaţia se va rezolva. Voi rămâne mereu alături de Universitatea Craiova", a punctat şi Nicolo Napoli, al cărui contract cu Universitatea încetează însă luna viitoare.

 

Gîngioveanu: Sper că FRF va analiza cum trebuie situaţia

 

Miercuri, cei mai buni jucători de pe teren au fost oltenii Florin Costea, Gîngioveanu, Dănănae, Dorel Stoica, iar titularizarea lui Silviu Lung Jr. s-a dovedit nu numai inspirată, ci şi oportună. După meci, şi Cosmin Gîngioveanu a opinat că speră ca federalii să nu decidă retrogradarea Universităţii. „Am alergat mult pentru această victorie, a fost un meci destul de greu. Sperăm să rămânem acolo, sus, dar pentru asta trebuie să ne întoarcem cu trei puncte de la Otopeni. Deocamdată, suntem în grafic. Ultimele trei etape vor fi însă decisive, vom întâlni adversari direcţi în lupta pentru Cupa UEFA. Nu mi-e teamă de retrogradare, n-am de ce. Sper că FRF îşi va face treaba şi va analiza cum trebuie situaţia", a spus Gîngioveanu, conform site-ului clubului alb-albastru.

 

Comănescu cu Otopeni

 

Partida de la Ploieşti, CS Otopeni – Universitatea, va fi arbitrată de brigada: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) – Claudiu Horia Bochiş (Cluj-Napoca) şi Ionuţ Babadac (Alexandria).

Televizările pentru etapele 31 şi 32

LPF a dat publicităţii programarea televizărilor meciurilor din etapele 31 şi 32 din Liga I. Partida Universitatea – Gloria Buzău (runda a 31-a) se va desfăşura vineri, 15 mai, de la ora 18.00, fiind transmisă de GSP TV. În etapa a 32-a, Universitatea va juca în Giuleşti, sâmbătă, 23 mai, de la ora 21.00, partida urmând să fie transmisă de GSP TV. Meciurile echipei Pandurii din aceste două etape – cu Gloria Bistriţa (sâmbătă, 16 mai, ora 16.00) şi cu Farul Constanţa (duminică, 24 mai, ora 17.00) – nu sunt televizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS