13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii băgară gaz pentru Europa League

Alb-albaştrii băgară gaz pentru Europa League

„U“ Craiova 2

Gaz Metan Mediaş 0

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 5.000.

Au marcat: Fl. Costea ‘39, Dina ‘69.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, D. Stoica, V. Găman, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘85, Gogoşoiu), Gîngioveanu – Wobay (‘80, R. Barbu), M. Costea (‘46, Dina), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Gaz Metan Mediaş: Vîtcă – Nohai, Hoban, Lazăr, Buzean, Buican – Zaharia, Dudiţă (‘51, Sabou), Eric (‘61, C. Prodan) – Bud, Vidakovic (‘66, M. Voicu). Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonaşe galbene: Rose / Bud.

Au arbitrat: A. Constantin – D. Mudura şi Fl. Stănescu.

Universitatea Craiova a învins prin golurile marcate de Florin Costea şi Dina şi speră că la finalul sezonului va prinde un loc de cupă europeană.

 

Meciul din Bănie a început cu ocazia lui Florin Costea, care, scăpat singur spre poarta lui Vîtcă, a şutat alături. Alb-albaştrii au dominat startul partidei, combinând în jumătatea adversă pentru a desface apărarea bine organizată a găzarilor. După o lovitură de cap a lui Florin Costea şi câteva „floricele" ale lui Gîngioveanu, oaspeţii şi-au dat seama că apărarea nu este o soluţie dacă vor un rezultat bun în Bănie şi au încercat să iasă la joc, pasând la mijlocul terenului, fără să pună însă în pericol poarta Universităţii. Craiova putea deschide scorul în minutul 17, când „Briliantul" Ştiinţei a ratat cu poarta goală, trimiţând mingea alături, după o centrare a lui Dănănae. V. Găman (‘20) şi Wobay (‘21) nu au avut nici ei mai mult noroc la execuţiile spre poarta medieşeană. Găzarii şi-au arătat colţii pentru prima dată în minutul 32, când Eric a centrat, iar Buican a reluat cu capul la colţul scurt, scuturând plasa laterală. Ardelenii au scăpat cu bine şi la faza din minutul 36, când Vîtcă a parat şuturile lui Prepeliţă şi Mihai Costea din şase metri, spre disperarea asistenţei. În minutul 39, Florin Costea şi-a spălat toate păcatele şi a răzbunat ocaziile de până atunci, înscriind cu capul la o centrare a lui Wobay.

 

Dina a intrat cu gol

 

Repriza a doua a fost mai animată, pe contre, cu oaspeţii ceva mai insistenţi, Vidakovici (‘46) şi Sabou (‘53) dându-le emoţii oltenilor. Încercând să taie elanul ardelenilor, Rose a intrat dur la un adversar şi a văzut cartonaşul galben, urmând să stea etapa viitoare, la meciul cu CS Otopeni. Mult mai eficientă a fost însă lovitura de cap a lui Dina, care a marcat pentru 2-0 în minutul 69. Un gol care avea să închidă tabela, deşi Universitatea a irosit încă trei ocazii clare de gol prin Prepeliţă (‘72), Fl. Costea (‘83 – bară) şi Dina (‘84). Ştiinţa şi-a revenit la timp şi a reuşit să obţină o victorie importantă, finalul de campionat anunţându-se încins pentru pretendentele la cupele europene, printre care se numără şi echipa din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII