17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStângă încearcă să învingă viitoarea campioană

Stângă încearcă să învingă viitoarea campioană

Energia Pandurii va juca sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu HCM Constanţa, partidă din cadrul etapei a 24-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Disputa nu are o miză deosebită, ambele formaţii putându-şi îndeplini obiectivele indiferent de rezultat. Dacă învinge la Târgu Jiu, HCM Constanţa îşi va asigura matematic titlul de campioană cu două etape înainte de final, iar în cazul unui succes al gazdelor, echipa lui Vasile Stângă îşi va consolida locul opt, ultimul din obiectivul impus de conducere. „Este un meci de campionat în faţa echipei campioane. Ei vor dori să câştige campionatul la Târgu Jiu, însă şi noi avem calculele noastre. Este un meci în care se poate întâmpla orice, cred că ambele echipe pornesc cu şanse egale. Şi noi vrem să câştigăm, pentru că, având şase puncte în clasament, nu vom rata locul şapte. Avem şanse mari să terminăm pe şapte şi aşa vom evita Constanţa. Putem ajunge şi în cupele europene! Dacă terminăm pe opt, trebuie să câştigăm trei meciuri, dacă terminăm pe şapte, atunci putem prinde finala cu Constanţa şi tot ajungem în Europa. Prin Cupa României se poate ajunge uşor în cupe", a afirmat şeful secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.

Gorjenii s-au pregătit în această săptămână numai cu secundul Mircea Bedivan, „principalul" Vasile Stângă participând la o conferinţă a antrenorilor la Viena. Ca să-şi motiveze jucătorii înaintea partidei cu HCM Constanţa, conducătorii clubului Energia Pandurii Târgu Jiu au promis că vor achita în această săptămână salariile restante. „Am întârziat cu opt zile, dar săptămâna asta or să-şi ia banii. Alţii nu şi-au luat banii de trei luni. Am discutat cu ei şi le-am spus că până la sfârşitul săptămânii îşi vor lua banii şi n-au zis nimic", a completat Gore Popescu.

Energia – HCM Constanţa este un meci special pentru Vasile Stângă, antrenorul demis de oaspeţi chiar înaintea startului acestui sezon, tehnicianul având poliţe de plătit faţă de mai mulţi oficiali ai grupării de la malul mării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS