22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahtior, spre finala Cupei UEFA

Şahtior, spre finala Cupei UEFA

Echipa antrenată de „Il Luce“ joacă la Kiev prima manşă a semifinalelor, iar Răzvan Raţ susţine că un gol marcat pe terenul lui Dinamo i-ar uşura mult drumul lui Şahtior către finala de la Istanbul.

Cel mai bun antrenor român al ultimilor ani, Mircea Lucescu, este la un pas de o mare performanţă. Echipa sa, Şahtior Doneţk, la care joacă şi Răzvan Raţ, încearcă în această seară să facă un pas mare către calificarea în finala Cupei UEFA, aflată la ultima ediţie sub această denumire. Adversara lui „Il Luce“ în prima manşă a semifinalelor va fi altă formaţie din Ucraina, Dinamo Kiev, la care evoluează şi românii Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat. Turul acestei confruntări va fi găzduit de stadionul „Valeri Lobanovski“ din Kiev.
Niciodată în istoria ei Ucraina nu a reuşit să se califice cu o echipă, nici măcar în sferturile de finală ale Cupei UEFA, iar în acest an a avut trei formaţii în această fază. Metalist Harkov a rămas însă acasă, fiind învinsă de Dinamo Kiev, în timp ce Şahtiorul lui Lucescu a eliminat celebra echipă franceză Olympique Marseille.

„Vom încerca să marcăm la Kiev“

Internaţionalul român Răzvan Raţ a declarat ieri că atât Şahtior Doneţk, cât şi Dinamo Kiev au şanse egale în „dubla“ din semifinalele Cupei UEFA, dar a precizat că echipa sa va fi favorită în manşa secundă dacă înscrie în deplasare. „Vom avea o partidă extrem de grea în compania unui adversar tradiţional. Cred că şansele sunt împărţite în mod egal, dar vom încerca să marcăm cel puţin un gol în partida de joi, deoarece astfel vom fi favoriţi în retur. Partida nu va fi asemănătoare cu una din campionat, pentru că acum miza şi presiunea vor fi mult mai mari“, a afirmat fostul apărător al Rapidului.
Raţ a mai spus că Şahtior a arătat că în ultima perioadă este în creştere de formă, iar coechipierii săi au un moral bun înaintea disputei cu rivala Dinamo: „Am eliminat din competiţie adversari valoroşi, precum Marseille şi Tottenham. Avem toate motivele să fim optimişti înaintea confruntării cu cei de la Kiev, mai ales că în ultima vreme echipa a avut evoluţii bune şi a obţinut rezultate pozitive“.

Dinamo joacă relaxată

Situaţia din clasamentul Ucrainei, în care Dinamo Kiev este lideră detaşată şi în proporţie de 99 la sută sigură de titlul de campioană, îi va permite echipei antrenate de Yuri Semin să abordeze mai relaxată „dubla“ cu Şahtior. Dinamo nu se va putea însă baza pe căpitanul Taras Mikhalik, accidentat de mai mult timp, şi pe fundaşul senegalez Pape Diakhate, la rândul lui indisponibil din cauza unor probleme medicale. În schimb, atacanţii Bangoura şi Aliev sunt apţi şi, totodată, pregătiţi să ia cu asalt defensiva marei rivale din Ucraina.
Întrebat în legătură cu „unsprezecele“ pe care îl va alinia la startul partidei cu Şahtior, Yuri Semin s-a rezumat să spună că va folosi „o formulă învingătoare“, în timp ce Mircea Lucescu a susţinut conferinţa de presă oficială de dinaintea meciului aseară, la ora 19.00, după închiderea ediţiei.

Bilete între 50 şi 125 de dolari

Spectatorii care doresc să vadă meciul din această seară de la Kiev sunt nevoiţi să scoată din buzunar sume destul de mari pentru nivelul de trai din Ucraina. Clubul Dinamo a anunţat că biletul cel mai ieftin la meci va costa 50 de dolari, iar cel mai scump va fi 125 de dolari. Cu toate acestea, cererile de tichete nu au fost deloc de neglijat, la meci fiind aşteptaţi cel puţin 3.000 de fani ai formaţiei Şahtior Doneţk. Preţurile la bilete sunt comparabile cu cele de la meciurile din Liga Campionilor cu FC Porto şi Arsenal Londra, disputate la Kiev în toamna anului trecut, dar şi cu cele de la partida cu Paris Saint Germain din sferturile Cupei UEFA.
Învingătoarea din dubla manşă programată între Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk va întâlni, în finala programată la Istanbul, pe Werder Bremen sau Hamburg SV, cele două urmând să se confrunte în această seară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS