22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Război“ fratricid

„Război“ fratricid

Pandurii – Universitatea

Stadion: „Municipal“ Târgu Jiu, duminică, ora 20.30 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Murgan, Stângă, Vasilache – Raskovic, Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu – Wobay, M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Vor arbitra: Radu Petrescu – Zoltan Szekely, Cristian Nica.

Disputa dintre Pandurii lui „Sorinaccio“ şi Universitatea lui Napoli se anunţă una a orgoliilor şi a ambiţiilor cunoscute în Oltenia fotbalistică.

 

Ca şi salvaţi de la retrogradare, pandurii nu vor mai sacrifica spectacolul pentru puncte, cum s-a întâmplat în ultimele etape, ci vor încerca să mulţumească spectatorii obligaţi să plătească un preţ mai scump decât de obicei pentru a-i vedea la lucru pe Costea şi compania. Cel puţin aşa speră preşedintele pandurilor, Marin Condescu, care îşi doreşte totuşi şi victoria. „Nu este un meci special, este o partidă între două echipe care, sper eu, să ofere un spectacol fotbalistic. Indiferent de rezultat, lumea nu va fi supărată, dar eu cred că victoria va fi de partea noastră. Putem în prezent să batem Universitatea Craiova. Venim după o săptămână de repaus, Craiova a jucat în urma noastră, deci avem o zi de odihnă în plus. Dacă domnul Mititelu ar fi bucuros cu un egal, eu m-aş mulţumi cu un spectacol fotbalistic, indiferent de scor şi de cine învinge", a spus Condescu. Acesta este convins că „Municipalul" va fi de partea oaspeţilor în încercarea lor de a reveni în cupele europene. „E clar că noi nu avem suporterii pe care îi are Craiova, nu numai în Oltenia, ci şi în România, dar suntem o echipă care, încet-încet, adunăm lângă noi simpatizanţi. Stadionul, ca şi anul trecut, va ţine cu Universitatea Craiova. Acum, fiind obiectivele diferite şi în speranţa că Universitatea va prinde o cupă europeană, lumea, în sentimentalismul ei, este tentată să ţină cu cel care crede că are năzuinţe mai înalte. Asta nu ne va supăra şi vom câştiga", a mai spus Condescu. Sorin Cîrţu nu-i va putea utiliza în meciul de duminică pe Tremonti, suspendat, Vancea, Hidişan şi Stancu, accidentaţi.

 

Ajutor pentru Georgiana

 

Cu prilejul meciului dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova, gruparea gorjeană va participa la o acţiune umanitară, care are ca scop ajutorarea unei fete de 16 ani din Târgu Jiu, Georgiana Andriţoiu. Aceasta este diagnosticată cu amiotrofie musculară spinală şi are nevoie urgent de o operaţie costisitoare în China, singura cale de a se recupera fiind tratamentul cu celule stem. Mai mulţi colegi ai fetei vor amplasa urne în stadion, iar cei care vor să doneze bani o pot face înaintea meciului, în pauză şi după meci, dar şi în contul RO44BRDE200SV27741802000.

 

Iordache, dat în judecată

 

Clubul Pandurii Târgu Jiu a achitat datoria către Dinamo Bucureşti în contul transferului lui Ilie Iordache, însă gruparea gorjeană l-a acţionat pe fotbalist în judecată încercând să anuleze pe cale civilă hotărârea CAF, prin care Iordache a devenit liber de contract. „Clubul Pandurii nu mai are nici o datorie către Dinamo, cei 500.000 de euro plus TVA fiind plătiţi integral, numai că aspectele de natură penală ce-l privesc pe Ilie Iordache vor fi clarificate în instanţă", a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Ilie Iordache este chemat la bară pe 30 aprilie 2009 la Tribunalul Gorj, acesta fiind acuzat de fals şi uz de fals în dosarul nr. 2250/2009. „Nu am făcut plângere penală împotriva membrilor CAF pentru că hotărârea lor s-a bazat pe datele oferite de jucător. Iordache împreună cu avocaţii lui, neputând să justifice primele, au împărţit sumele după cum au crezut de cuviinţă. De exemplu, Iordache susţine că a primit 3.807 euro primă la meciul dintre Gloria Buzău şi Pandurii (scor 0-1 – n.r.) şi 2.900 de euro pentru remiza de la Iaşi, unde nici măcar nu a fost în lot pentru că a părăsit echipa în cantonamentul de la Focşani", a mai declarat Condescu. Şeful pandurilor suspectează faptul că Dinamo ar fi făcut o înţelegere cu membrii CAF pentru a-l da liber de contract pe Ilie Iordache din vina clubului Pandurii, pentru a încasa un milion de euro, sumă prevăzută în transferul fotbalistului de la Dinamo într-o astfel de situaţie. „Marea bătălie acolo a fost. Comisiei i s-a promis o anumită sumă, trebuie să fii orb să nu vezi. Ei puteau să întrebe pe oricine cum se dau aceste prime. Niciodată şi niciunde nu s-a dat o primă de 3.807 euro", a spus Condescu.

 

Zamfir: Ambele echipe au nevoie de puncte

 

Fost antrenor al Ştiinţei, cât şi director tehnic al pandurilor, antrenorul emerit Nicolae Zamfir, a caracterizat astfel disputa oltenească de la Târgu Jiu: „Ambele echipe au mare nevoie de puncte, iar în joc sunt doar trei! Universitatea vrea să pătrundă în rândul echipelor de top şi să obţină o calificare în cupele europene, acest obiectiv fiind anunţat de finanţatorul Adrian Mititelu, iar Pandurii vor să rămână în prima ligă. Aşa cum sublinia şi preşedintele Condescu, programul pandurilor este foarte greu, gorjenii neputându-şi permite să piardă trei puncte acasă. O înfrângere sau chiar un egal ar pune clubul Pandurii în pericol. Ce va fi duminică? Păi, să analizăm situaţia. La Universitatea reintră Florin Costea. Cîrţu, care joacă foarte bine faza de apărare, va fi obligat acum să atace. Craiova are spaţiu pentru atacuri rapide şi contraatacuri, aşa că va fi interesant de urmărit acest meci. Eu ţin cu Universitatea. Aş fi bucuros ca Ştiinţa să fie în cupele europene, iar Pandurii să rămână în prima ligă". În tabăra oaspeţilor, Nicolo Napoli îl va putea folosi pe golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, acesta ispăşindu-şi suspendarea în partida cu FC Argeş. În schimb, tehnicianul Ştiinţei nu-i va putea folosi la Târgu Jiu pe ceilalţi absenţi din partida cu FC Argeş, Şoavă, Baird şi Mitchell, aceştia fiind în continuare accidentaţi, ultimul urmând să suporte în Australia o intervenţie chirurgicală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII