17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci decisiv pentru handbaliştii craioveni

Meci decisiv pentru handbaliştii craioveni

CS Universitatea Craiova înfruntă sâmbătă, în deplasare, formaţia HC Arad. Cele două echipe ocupă primele două poziţii în Divizia A, oltenii având un punct avans în faţa arădenilor.

 

Din postura de lideri în seria D a Diviziei A, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova vor înfrunta sâmbătă, în deplasare, formaţia HC Arad, care ocupă locul doi, având un punct mai puţin decât oltenii. Partida reprezintă derbiul seriei. Un succes al craiovenilor, pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, ar rezolva în mare parte problema câştigătoarei seriei, echipă care va merge la barajul de promovare în Liga Naţională. Dacă HC Arad va câştiga jocul de sâmbătă, lupta pentru primul loc se va relansa.

În tabăra olteană domneşte optimismul. „Ne-am pregătit foarte bine pentru confruntarea cu Aradul. Jucătorii au răspuns la antrenamente într-un mod extraordinar. Nu avem nici un jucător indisponibil. Este cel mai important meci, pe care sperăm să îl câştigăm", a spus ieri antrenorul principal de la CS Universitatea Craiova, Paul Stuparu.

De partea cealaltă, echipa din Arad, care se obişnuise cu primul loc, nu mai este aşa de încrezătoare înainte de marele meci. Antrenorul Adrian Dreghici declara într-un ziar local din Arad că echipa craioveană porneşte favorită în acest meci. „Ne-am pregătit cât am putut de bine pentru meciul cu Universitatea Craiova. Dar, hai să fim sinceri, la ce condiţii de pregătire şi financiare au, sunt favoriţi chiar şi la noi în sală. Putem obţine un rezultat bun dacă dăm dovadă de ambiţie şi determinare ieşite din comun", a spus Dreghici.

La formaţia arădeană au avut loc unele schimbări de jucători în ultima perioadă: interul Tone a plecat la Poli Timişoara, în locul său venind la schimb Besutiu de 23 de ani. Tot pe Bega îşi încearcă norocul şi centrul Papuc, iar Gabor este accidentat.

Pornită la începutul sezonului ca mare favorită la promovare, gruparea arădeană a trecut printr-o schimbare majoră în iarnă, când a fuzionat cu CSS Avram Iancu, apoi a avut un parcurs modest în retur, ce a făcut ca statutul de favorită să se disipeze uşor şi sigur.

În precedentele trei confruntări directe din acest sezon, HC Arad a obţinut două victorii, ambele la un gol diferenţă, 23-22 la Craiova şi 29-28 la Arad, în timp ce handbaliştii olteni s-au impus o dată pe teren propriu, cu scorul de 38-30. Pentru derbiul de la Arad, antrenorii craioveni au cerut observator federal şi a fost desemnat Horaţiu Belu, iar partida va fi arbitrată de „cuplul" maramureşean Hendrea / Marta.

Programul complet al etapei a treia din returul doi al Diviziei A, seria D (sâmbătă, 2 mai): HC Arad – CS Universitatea Craiova, CSM Lugoj – Romvag Caracal. Partida Unirea Sânnicolau Mare – HC Delignit Mehedinţi s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

Programul celor două echipe

CS Universitatea Craiova: cu LPS Banatul Timişoara (acasă) – 9 mai, cu HC Delignit Mehedinţi (deplasare) – 16 mai şi cu Romvag Caracal (acasă) – 23 mai.

În etapa programată pe 13 mai, CS Universitatea Craiova va sta.

HC Arad: cu HC Delignit Mehedinţi (deplasare) – 9 mai, cu Romvag Caracal (acasă) – 13 mai, cu CSM Lugoj (deplasare) – 16 mai şi cu Unirea Sânnicolau Mare (acasă) – 23 mai.

Clasament omologat Divizia A, seria D

1. CS „U“ Craiova 20 17 0 3 635-475 34p

2. HC Arad 19 16 1 2 585-477 33

3. HC Mehedinţi 20 14 2 4 643-534 30

4. Romvag Caracal 20 9 2 9 541-516 20

5. CSM Lugoj 20 6 3 11 464-482 15

6. LPS Timişoara 20 4 0 16 463-633 8

7. Sânnicolau Mare 21 0 0 21 81-295 -20

*Echipa Unirea Sânnicolau Mare a fost penalizată cu 20 de puncte, pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă.

** Echipa CSS Avram Iancu Arad s-a retras din competiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS