21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă un pas spre titlul naţional

Încă un pas spre titlul naţional

„Galacticele“ vor evolua astăzi pe terenul formaţiei HC Zalău şi îşi pot consolida primul loc al clasamentului în cazul unei noi victorii.

Astăzi, de la ora 18.00, Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă o nouă partidă din Liga Naţională de handbal feminin. Elevele lui Radu Voina se deplasează pe terenul formaţiei HC Zalău, antrenată de tehnicianul care a activat în ultimii doi ani la Vâlcea, Gheorghe Tadici. Vâlcencele sunt pe prima poziţie a clasamentului, la două puncte distanţă de Rulmentul Braşov, sunt favorite şi în această partidă şi în mod normal nu pot pierde cel de-al treilea titlu naţional consecutiv. De partea cealaltă, zălăuancele sunt pe poziţia a opta şi mai au şanse teoretice de a prinde un loc care să le asigure o prezenţă în ediţia viitoare a cupelor europene. În meciul din tur, Oltchim s-a impus cu 28-24, tehnicianul Ivica Rimanic folosind o echipă din care au lipsit multe vedete.

 

Revine Gâlcă la Vâlcea?

 

Potrivit zvonurilor, sunt şanse ca, din sezonul viitor, la Oltchim Râmnicu Vâlcea să revină pivotul Ionela Gâlcă, în prezent la Rulmentul Urban Braşov. „Am vorbit cu Ionela, nu neg asta. Nu facem nimic însă, atâta timp cât este sub contract cu Rulmentul Braşov. Ea spune că şi-ar dori să revină la Oltchim dacă se va putea şi că doar la Vâlcea ar fi dispusă să se transfere. Am înţeles că are o clauză în contract şi poate deveni liberă în cazul în care aceasta nu se va respecta. Este o handbalistă de mare valoare, de care oricare echipă are nevoie. Rămâne de văzut dacă va putea veni la noi din vară", a spus preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu. Ionela a declarat că este dispusă să răspundă afirmativ şi la selecţiile echipei naţionale: „Am avut pauza pe care mi-o doream, pentru că aveam probleme medicale. Acum vreau să ajut din nou echipa naţională şi sunt gata să revin pe teren".

Pentru viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în care obiectivul va fi finala, Oltchim îşi propune şi alte transferuri. Ioan Gavrilescu a recunoscut că echipa vâlceană este interesată de serviciile rusoaicei Bliznova, ale portughezei Barbosa şi ale româncei Paula Rădulescu: „Ne dorim transferul Irinei Bliznova, dar ne este dificil să reluăm discuţiile cu ea. Paula Rădulescu vine acasă la sfârşitul lunii mai şi ne-a promis că va semna cu Oltchim. Eu cred că se va ţine de promisiune, este o fată serioasă. Cert este că a refuzat Podravka pentru prelungirea contractului. În ceea ce o priveşte pe Barbosa a fost mai mult o găselniţă de presă, dar nu este exclus să-i dăm un telefon, să vedem dacă o interesează un eventual transfer la Vâlcea".

 

Radu Voina a făcut convocările

 

Antrenor şi la echipa feminină de handbal a României, Radu Voina s-a decis asupra lotului de 16 jucătoare pentru „dubla" amicală cu Polonia, în vestiarul tricolorelor urmând să intre şi portarul Oltchimului, Mihaela Smedescu, dar şi Cristina Vărzaru (Viborg) şi Ionela Gâlcă (Rulmentul), ambele revenind după mai multe luni de absenţă. Iată pe cine va miza tehnicianul Radu Voina: Paula Ungureanu, Florentina Stanciu Grecu, Mihaela Smedescu – portari; Valentina Elisei-Ardean, Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Cristina Vărzaru, Oana Manea, Ionela Gâlcă, Adina Meiroşu Fiera, Carmen Amariei, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Oana Şoit, Melinda Geiger.

Acesta este al doilea cantonament al naţionalei în care Luminiţa Huţupan Dinu nu va fi prezentă. Portarul a decis după Europenele din Macedonia să se retragă de la echipa naţională, înştiinţând oficial FRH despre această hotărâre, ea lipsind de la selecţionata tricoloră şi la cantonamentul din luna martie, din Danemarca şi Germania. După ieşirea din Liga Campionilor cu Oltchim, în semifinale, Luminiţa Huţupan a anunţat că acesta este ultimul ei sezon în handbalul profesionist, menţionând că îşi doreşte foarte mult un copil.

Naţionala feminină de handbal a României se va reuni pe 21 mai, iar pe 29 şi 30 mai va susţine două partide amicale cu selecţionata Poloniei, ambele urmând să se dispute la Drobeta Turnu Severin.

Naţionala pregătită de Radu Voina întâlneşte reprezentativa Belarusului în vederea calificării la CM 2009. Meciul tur este programat pe 6/7 iunie, în deplasare, iar returul va fi pe 13 iunie în Sala Polivalentă din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS