14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBayern München caută alt tehnician

Bayern München caută alt tehnician

După ce l-au demis pe Jurgen Klinsmann, oficialii grupării bavareze susţin că vor numi în cel mult o lună şi jumătate un nou tehnician, care îi va lua locul interimarului Jupp Heynckes.

Campioana en-titre a Germaniei, Bayern München, l-a demis luni pe antrenorul Jurgen Klinsmann la zece luni de la numire, din cauza rezultatelor din campionat şi a eliminării din Liga Campionilor. Cu cinci etape înainte de finalul campionatului, Bayern are cu trei puncte mai puţin decât lidera din Bundesliga, Wolfsburg. Preşedintele clubului bavarez, Karl-Heinz Rumenigge, a afirmat într-o conferinţă de presă că în cel mult o lună şi jumătate va fi numit alt antrenor pentru ca acesta să aibă timp să pregătească echipa pentru sezonul viitor.
„Trebuie să găsim cea mai bună soluţie, deoarece vrem ca lotul să fie pregătit pentru sezonul viitor, dar să nu fim sub presiune prin fixarea unei date. Noi am decis să-l schimbăm pe Klinsmann deoarece echipa era într-un blocaj psihologic. Aveam nevoie de această decizie“, a explicat Rumenigge.
El a adăugat că, până în prezent, nu a contactat nici un antrenor, deşi s-a speculat că Eric Gerets, Rijkaard, Schuster sau Armin Veh ar putea să-l înlocuiască pe Klinsmann.

Klinsmann este dezamăgit

Bayern München va fi pregătită până la finalul sezonului de Jupp Heynckes, care a mai antrenat echipa între 1987 şi 1991, cu care a câştigat două titluri de campioană a Germaniei. Jurgen Klinsmann consideră că a fost demis pe nedrept, deoarece Bayern avea şanse la titlu, cu toate că este în reconstrucţie.
„Este normal să fiu foarte dezamăgit. Am construit fundaţia pentru viitor şi încă mai cred că echipa poate câştiga titlul“, a afirmat fostul tehnician al formaţiei bavareze.
La rândul său, managerul general al clubului, Uli Hoeness, a afirmat că Jurgen Klinsmann a fost demis pentru că Bayern a fost învinsă în toate meciurile decisive.
„În acest sezon nu am fost pe primul loc, echipa a pierdut toate meciurile importante. Heynckes este profesor de fotbal şi aveam nevoie de aşa ceva“, a precizat Hoeness.

Mehmet Scholl, antrenor la echipa de rezerve

Fostul internaţional german Mehmet Scholl a fost numit luni în funcţia de antrenor al echipei de rezerve a lui Bayern München, formaţie care evoluează în liga a treia germană. Scholl, care are 38 de ani, îl va înlocui până la finalul sezonului pe Hermann Gerland, care va fi secundul noului antrenor al lui Bayern München, Jupp Heynckes.
„Mehmet a fost un mare jucător al lui Bayern, a pregătit echipa de tineret şi avem încredere în el“, a afirmat preşedintele clubului, Karl-Heinz Rummenigge.
Fostul jucător a evoluat aproape întreaga carieră la gruparea din Germania şi s-a retras în 2007, după ce a disputat 334 de meciuri în prima ligă, câştigând opt titluri de campion, Liga Campionilor (2001) şi Cupa UEFA (1996).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS