12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Câinii roşii“ ameninţă pandurii

„Câinii roşii“ ameninţă pandurii

Pandurii Târgu Jiu este ameninţată de Dinamo Bucureşti cu neprogramarea în campionat deoarece nu a achitat a doua rată din transferul fotbalistului Ilie Iordache, în valoare de 250.000 de euro. Directorul sportiv al celor de la Dinamo, Tică Dănilescu, a cerut FRF şi LPF să sancţioneze gruparea gorjeană pentru neplata datoriei. „Am înştiinţat Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal că au trecut 30 de zile de la decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, iar Pandurii nu şi-a achitat datoria de 250.000 de euro. Conform regulamentelor în vigoare, Pandurii Târgu Jiu riscă neprogramarea", a spus Dănilescu.

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, a încercat să ajungă la o înţelegere cu oficialii dinamovişti să plătească a doua rată în vară, din drepturile TV, însă acordul nu s-a finalizat. Gorjenii amână achitarea datoriei către Dinamo până când CAF va emite o înştiinţare de plată către clubul Pandurii. „Eu n-am spus niciodată că nu vreau să plătesc banii pentru transferul lui Iordache, dar am spus că vreau un document care «să stea în picioare». Am plătit prima tranşă în baza unei decizii definitive şi irevocabile a CSJ. Dacă şi CAF va ajunge la aceeaşi hotărâre, că trebuie să plătim pe acel document, vom plăti în baza deciziei comisiei", a spus Marin Condescu.

Ilie Iordache nu mai face parte din lotul echipei Pandurii, fiind declarat de curând liber de contract şi în prezent dă probe de joc la AEK Atena.

 

Condescu, invitat
la „Recursul etapei“

 

Şeful grupării gorjene, Marin Condescu, va participa duminică seară, în premieră, la emisiunea sportivă „Recursul etapei", difuzată de GSP TV, alături de jucătorul dinamovist Marius Niculae şi de managerul general al echipei Unirea Urziceni, Mihai Stoica. Printre subiectele care vor fi abordate se va număra şi propunerea lui Condescu de a convoca o Adunare Generală a FRF pentru a se discuta situaţia actuală din fotbalul românesc. „Ar fi bine ca Dragomir sau Sandu să convoace o Adunare Generală Extraordinară în care să se discute toate aceste probleme din arbitraj şi să se găsească soluţii. Nu poţi fi nepăsător la tot ce se întâmplă dacă eşti în fenomen. Justiţia trebuie lăsată să-şi facă datoria în acest caz şi nu trebuie ca noi să judecăm în piaţa publică, la radio sau TV tot ce s-a întâmplat", a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS