5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBani de la bugetul Craiovei pentru Universitatea

Bani de la bugetul Craiovei pentru Universitatea

Primăria vrea să dea 500.000 de euro pentru a susţine echipa de fotbal, cu condiţia ca aceasta să joace pe „Ion Oblemenco“.

 

Consiliul Local Craiova va propune clubului Universitatea Craiova să se asocieze, existând în acest sens şi un proiect. Asocierea va avea la bază un contract prin care primăria se obligă să vireze echipei de fotbal în anul 2009, de la bugetul local, 2.000.000 de lei, adică aproximativ 500.000 de euro, „în vederea dezvoltării fotbalului de performanţă în municipiul Craiova".

De cealaltă parte, SC Fotbal Club „U" Craiova se obligă, printre altele, să cheltuiască banii daţi de primărie doar pentru echipa de fotbal, să pună la dispoziţia Serviciului Audit Public Intern din cadrul Primăriei Craiova toate documentele legate de sumele alocate de Consiliul Local, să promoveze imaginea municipiului Craiova, să acorde acces gratuit la meciuri copiilor sub 14 ani, revoluţionarilor, veteranilor de război şi persoanelor cu handicap şi să acorde acces la jumătate de preţ pentru elevii de peste 14 ani şi studenţilor.

Altă condiţie impusă de primărie ar fi aceea ca Ştiinţa să joace doar în Bănie meciurile de pe teren propriu.

 

În Europa, via Timişoara

 

Contactat telefonic, Mititelu nu a vrut vineri să comenteze propunerea Consiliului Local Craiova, dar n-ar fi exclus să refuze semnarea contractului de asociere, de vreme ce zilele trecute a declarat că vrea mai mulţi bani de la autorităţile locale, cerând, în primul rând, să-i fie plătiţi cei 2,5 milioane de euro investiţi în modernizarea arenei craiovene, care are suprafaţă de joc nouă, tribună oficială renovată, plus alte două terenuri de antrenament.

Aflată în cursa pentru ocuparea unui loc de cupă europeană, Universitatea are şanse mari de a juca în Europa League, aşa cum se va numi din ediţia viitoare Cupa UEFA.

Adrian Mititelu a confirmat vineri pe craiovamaxima.ro că nu se află în relaţii bune cu autorităţile locale, susţinând că va juca în cupele europene la Timişoara. „Din păcate, relaţia noastră cu administraţia locală din Craiova este ireconciliabilă. Mă doare sufletul că nu vom juca la Craiova, dar asta este. Am discutat şi m-am înţeles cu Marian Iancu pentru a juca la Timişoara meciurile din Europa League", a spus Adrian Mititelu.

Pentru a putea găzdui meciuri internaţionale, stadionul „Ion Oblemenco" are nevoie de o parcare în plus, toalete noi, sală de conferinţă, sală VIP, sistem de supraveghere video, ticketing cu turnichete la porţi şi o tabelă de marcaj modernă.

Până să rezolve problema cu autorităţile locale, Mititelu a fost chemat să dea explicaţii la Comisia de Disciplină, după ce a afirmat că „70% din arbitrii din Liga I iau şpagă", promiţând că va spune tot ce ştie în faţa oficialilor FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

71 COMENTARII