10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, eliminaţi din Cupă cu mâna lor şi a arbitrului

Pandurii, eliminaţi din Cupă cu mâna lor şi a arbitrului

CFR Cluj – Pandurii 1-0

Stadion „Dinamo“, spectatori 200.

A marcat: Peralta ‘44-penalti.

CFR Cluj: Nuno Claro – Viera, A. Sousa, Alcantara, Panin – Mara, Dani, Peralta (‘65, Frangipane), D. Flores, Culio (‘65, Dubarbier) – Y. Kone (‘90, Mureşan). Antrenor: Antonio Conceicao.

Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Cardoso, Grecu – Vasilache, Murgan, Stancu (‘86, Tilincă), Luţu (‘63, Tremonti) – L. Pîrvu, Al. Piţurcă (‘72, Arrieta). Antenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Al. Piţurcă, Grecu, Murgan / Panin, Nuno Claro.

Au arbitrat: R. Dumitru – Ad. Vidan, M. Savaniu.

Alex Piţurcă a făcut henţ în propria suprafaţă de pedeapsă şi clujenii au marcat golul care i-a dus în semifinale, în timp ce pandurii au ieşit din cursă „împinşi“ şi de arbitru, care le-a refuzat un penalti.

Pandurii Târgu Jiu a aliniat în jocul cu CFR Cluj o formulă combinată din titulari şi eterne rezerve, în ciuda obiectivului stabilit de conducere, calificarea în finală. Alexandru Piţurcă a fost învestit căpitan în premieră, însă banderola avea să atârne prea greu pe braţul atacantului, care a făcut un henţ stupid în propriul careu, permiţând CFR-ului să ia un avantaj ce avea să fie decisiv. Pe un teren greu, prima parte a fost anostă. Clujenii au deţinut iniţiativa, însă construcţia a fost greoaie şi fără idei. Pandurii s-au aliniat în faţa careului lui Stanca şi le-au lăsat ceferiştilor puţine culoare de finalizare. Culio, Mara şi D. Flores au fost imprecişi sau au reluat slab spre poarta oltenilor, replica fiind oferită de L. Pîrvu, şut de la 20 de metri respins în corner de Nuno Claro. Kone a ratat lobul de gol peste Stanca, ieşit dintre buturi (‘18), iar clujenii şi-au reluat ofensiva oarbă, fără prea multe idei. Insistenţa lor avea să dea roade la un corner, cu un minut înainte de finalul primului act, când Alex Piţurcă a comis henţ, sancţionat de centralul Robert Dumitru cu lovitură de pedeapsă. Peralta a transformat şi CFR Cluj a intrat, cu noroc, la cabine în avantaj, după ce Martinovic a reluat cu capul, din centrul careului, dar balonul a întâlnit bara în ultimul minut.

 

Lucian Pîrvu, campionul ratărilor

 

Neavând ce pierde, pandurii au căutat golul egalizator după pauză, însă dominaţia echipei lui Cîrţu nu s-a concretizat şi pe tabelă. L. Pîrvu a ratat ocazia meciului în minutul 76, când a scăpat singur cu Nuno Claro, dar ultima execuţie a fost jenantă, lob mult pe lângă poartă. Câteva momente mai târziu, centralul Robert Dumitru nu a acordat pandurilor o lovitură clară de la 11 metri, la un henţ al lui Sousa în propria suprafaţă de pedeapsă, deşi se afla foarte aproape de fază. În corzi, CFR Cluj a scăpat fără gol şi în minutul 86 graţie paradei lui Nuno Claro, care a salvat şutul lui L. Pîrvu de la distanţă, iar la cornerul ce a urmat Arrieta a reluat puţin pe lângă buturile clujene. Ardelenii puteau să pună capăt emoţiilor de final în minutul 89, dar bara l-a salvat pe Stanca la şutul lui Frangipane. CFR Cluj a reuşit să-şi ia revanşa în faţa pandurilor şi să-i elimine pe gorjeni din Cupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS