22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLecţie de handbal danez

Lecţie de handbal danez

Oltchim-Viborg 28-34

Sala „Traian“, spectatori 3.500

Oltchim: Dinu, Smedescu – Maier 5, Luca 4, Lecuşanu 2, Manea 3, Fiera 3, Ardean 6, Puşcaşu 5, Pidpalova, Shymkute, Szucs, Avădănii. Antrenor: R. Voina

Viborg: Haraldsen, Due- Vărzaru 5, Skov 5, Jurack 7, Althaus 5, Lunde 4, Mikkelsen 7, Nielsen 2, Kovacsiz, Aaen, Smidt, Bjoerndalen. Antrenor:
J. Vestergaard

Au arbitrat: Korres, Migas (Grecia)

Oltchim a pierdut clar meciul tur cu Viborg şi are şanse minime de calificare în finala Ligii Campionilor.

 

Peste 3.500 de spectatori au umplut tribunele Sălii Polivalente „Traian" cu mai bine de trei ore înainte de începerea meciului dintre Oltchim şi Viborg din semifinalele Ligii Campionilor Europeni la handbal feminin. Mii de steaguri în culorile clubului au fost fluturate şi toţi oltenii aşteptau un succes al favoritelor, care să le ofere elevelor lui Radu Voina şanse reale de accedere în finală.

 

Clar încă de la pauză

 

Danezele au demonstrat încă din debut că sunt decise să tranşeze de la Vâlcea calificarea în finală. Oltchim s-a chinuit la fiecare atac, nu a contat la linia de nouă metri şi s-a repliat greoi, prilejuindu-le nordicelor şansa de a marca pe contraatac şi pe faza a doua. În aceste condiţii, campioana din Danemarca şi-a mărit treptat avantajul pe tabela de marcaj şi în minutul 12 conducea deja cu 8-5. Oltencele s-au chinuit să revină, dar elevele lui Vestergaard au menţinut ritmul şi au intrat la cabine cu un avantaj liniştitor: 11-16.

 

Înfrângere amară

 

După pauză, vâlcencele au intrat în teren decise să întoarcă rezultatul de pe tabelă şi după nouă minute de la reluare reduseseră handicapul la doar trei goluri, 17-20. Publicul vâlcean a fost readus la viaţă, dar, din păcate, a fost un foc de paie. Viborg a marcat patru goluri consecutive şi din acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei. Scorul a fost 28-34 şi Oltchim are nevoie de o minune pentru a mai ajunge în finală după returul din Danemarca.

 

„Au fost mai bune“

 

Tehnicianul Radu Voina a recunoscut la final că Viborg a meritat victoria: „Am făcut un meci foarte slab. Nu ştiu dacă aceasta este diferenţa de valoare dintre Oltchim şi Viborg. Cert este că azi au fost mai bune şi au meritat victoria. E clar că avem şanse minime, dar nimeni nu ne poate interzice să visăm frumos". Voina a vorbit şi în calitate de selecţioner şi i-a transmis un mesaj Cristinei Vărzaru: „Cristina a jucat foarte bine. I-a funcţionat perfect contraatacul. Sperăm ca ea să-şi aducă serviciile şi pentru echipa naţională. Ea este ca şi selecţionată, doar să vrea să joace pentru reprezentativă".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS