10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona pleacă în excursie la München

Barcelona pleacă în excursie la München

Catalanii merg pe stadionul „Allianz Arena“ la adăpostul victoriei confortabile cu 4-0 obţinute în tur şi este greu de crezut că vor mai pierde calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

Echipa antrenată de Josep Guardiola, FC Barcelona, este în proporţie de 99 la sută calificată în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu 4-0 înregistrată în faţa lui Bayern în prima manşă a sferturilor, şi se va deplasa la München ca într-o excursie.
Bayern nu este singura echipă căreia Barcelona i-a marcat patru goluri pe „Nou Camp“ în sezonul 2008/2009, catalanii înscriind frecvent patru sau chiar cinci goluri pe teren propriu atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. „În tur puteam să înscriem mai mult de patru goluri lui Bayern, am ratat multe ocazii clare. Pur şi simplu ne-am distrat pe teren“, a declarat mijlocaşul Barcelonei Xavi.
Niciodată în Liga Campionilor o echipă care a pierdut la o asemenea diferenţă de scor nu a reuşit să se califice în faza următoare. Cea mai spectaculoasă calificare a obţinut-o în sezonul 2003/2004 Deportivo La Coruna, care a învins cu 4-0 pe teren propriu pe AC Milan, după ce pierduse în tur cu 4-1, cele două întâlniri având loc tot în sferturile competiţiei.

Nemţii sunt pesimişti

În ultimul meci jucat în Bundesliga, Bayern a câştigat pe teren propriu cu 4-0 în faţa lui Eintracht Frankfurt. Cu toate acestea, căpitanul bavarezilor Mark van Bommel rămâne pesimist în privinţa şanselor de calificare în semifinalele Ligii Campionilor. „Sunt mulţumit de această victorie, dar să nu uităm că Frankfurt nu e Barcelona. În plus, am comis şi câteva erori în partida cu Eintracht“, a declarat olandezul. Acesta a confirmat şi zvonurile apărute în presa europeană, potrivit cărora colegul său Frank Ribery intenţionează să plece la adversara de astăzi, FC Barcelona: „Vrea să evolueze la Barcelona şi cred că jocul său este perfect pentru această echipă“.
În schimb, portarul Barcelonei, Victor Valdes, nu se vede calificat în semifinale cu formaţia sa şi se teme de Bayern. „Germanii vor lupta până la sfârşit, ştiu că ei au această mentalitate. În plus, beneficiază de aportul publicului şi nouă nu ne va fi deloc uşor acolo“, a spus goalkeeperul, care a început recent tratativele de prelungire a contractului său cu Barcelona.

Klinsmann, din nou criticat

De când antrena selecţionata Germaniei, Jürgen Klinsmann a fost criticat de presă sau de diverşi oameni de fotbal, iar după ce a preluat formaţia Bayern München aceste critici s-au înteţit, mai ales după ultimele rezultate ale bavarezilor. Ultimele critici au venit din partea fostului mare internaţional Netzer. „Klinsmann a greşit în toate privinţele şi este de condamnat pentru aroganţa şi complexul lui de superioritate. Numirea lui în funcţia de antrenor la Bayern a fost o eroare enormă“, a declarat Netzer într-un interviu acordat cotidianului Bild.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU