13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTimişoara, venim!

Timişoara, venim!

FC Timişoara – „U“ Craiova

Stadion „Dan Păltinişanu“, sâmbătă, ora 18.00
(GSP TV).

Echipe probabile:

FC Timişoara: Pantilimon – Bădoi, Nibombe, Cisovsky, Latovlevic – Arm. Karamian, Alexa, Borbely, Magera, Art. Karamian – G. Bucur. Antrenor: Gavrilă Balint.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, Wobay – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Vor arbitra: Al. Tudor – I. Popa şi M. Nagy.

Câteva mii de suporteri olteni şi-au anunţat prezenţa la meciul pe care Ştiinţa îl va susţine pe Bega, partidă în care ambele echipe iau în calcul doar victoria.

 

Universitatea Craiova a zburat vineri dimineaţă la Timişoara, iar aseară a făcut un antrenament de acomodare pentru partida de sâmbătă, contra bănăţenilor. Din lotul alb-albaştrilor lipsesc în continuare Michael Baird, Josh Mitchell şi Jeremie Njock, toţi trei accidentaţi. Gazdele au şi ele probleme în alcătuirea echipei, dintre jucătorii mai cunoscuţi lipsind la acest meci Brezinsky, Goga şi S. Stancu. În aceste condiţii, este de aşteptat ca pe Bega să se înfrunte cam aceleaşi echipe care etapa trecută au învins pe Rapid, respectiv Dinamo.

 

Balaci vrea rezultate şi spectacol

 

Chiar dacă Ştiinţa este pe val, iar rezultatele din ultima vreme îndreptăţesc echipa să spere la mai mult decât un loc în Cupa UEFA, oficialii olteni încearcă să nu pună tensiune pe jucători. „Toate meciurile pe care le mai avem de disputat sunt grele, dar primul este mereu cel mai important. Nu pot să spun dacă Timişoara este mai în formă decât Dinamo, pentru că nu se cade să fac eu astfel de comparaţii, vorbesc doar despre Craiova. Nu pot spune nici că noi suntem mai buni decât Timişoara, având în vedere că am pierdut deja un meci în debutul returului, la Iaşi. Avem însă avantajul lipsei de presiune, nu vrem să fim încărcaţi psihic, evităm asta. La titlu nu ne gândim nici dacă batem la Timişoara. În faţa noastră mai sunt patru echipe, iar asta ar însemna ca ele să piardă mereu, iar noi să câştigăm tot, or asta nu prea se poate", a comentat Ilie Balaci situaţia Craiovei.

Legat de meciul cu FC Timişoara, portarul Mircea Bornescu a dat asigurări că va fi o partidă spectaculoasă. „Va fi un joc foarte greu, dar va ieşi un meci frumos, sunt sigur! Le transmit timişorenilor că va trebui să muncească de două ori mai mult decât au făcut-o în Giuleşti pentru a reuşi să ne învingă. Dar şi aşa le va fi greu să ne bată, vor întâlni o echipă mare. Ne place să fim acolo, pe teren, ne distrăm, jucăm din plăcere şi asta face bine", avertizase „Jose", care nu ascunde că Universitatea trage cu ochiul la prima treaptă a podiumului.

 

Balint nu se mulţumeşte cu egalul

 

Fost jucător la Universitatea, Dan Alexa, în prezent la FC Timişoara, recunoaşte că echipa din Bănie este mai puternică decât în trecut. „Vom întâlni cea mai în formă echipă a campionatului, o formaţie foarte bună, cu jucători excepţionali, care pot să facă diferenţa. Fac apel la suporterii noştri, avem mare nevoie de ei. Din punctul meu de vedere, dacă vom câştiga meciul cu Universitatea Craiova şi vom primi punctele înapoi, putem spune că intrăm cu adevărat în lupta pentru titlu. CFR Cluj, Dinamo, Urziceni, FC Vaslui sunt echipele care luptă pentru titlu", a spus Alexa, în timp ce Vali Bădoi a subliniat că pentru Timişoara meciul cu Craiova „va fi mai greu decât cu Rapidul".

Vorbind despre situaţia trupei lui Nicolo Napoli, antrenorul bănăţenilor, Gavrilă Balint, a declarat că, în ciuda formei bune a Ştiinţei, vrea victoria sâmbătă. „M-am aşteptat la o victorie a Craiovei în meciul cu Dinamo, n-a fost o surpriză. Cred că Universitatea este echipa cea mai în formă din Liga I. A trecut însă euforia de după meciul cu Rapid şi suntem conştienţi că, dacă nu batem pe Craiova, anulăm tot ce am făcut bun în Giuleşti. Jucătorii mei au înţeles că îşi joacă viitorul şi au în mână istoria Timişoarei. Jucăm la victorie. Nu mi-ar conveni un egal. Ne aşteaptă un meci foarte dificil, cu o echipă care vrea să realizeze lucruri măreţe. Fraţii Costea vor primi o atenţie sporită, pentru că sunt doi atacanţi foarte buni. Trebuie să nu le dăm spaţii pentru că atunci vor fi foarte periculoşi. Noi trebuie să înscriem primii, pentru că, dacă Universitatea Craiova dă gol, îi place să stea pe contraatac", a spus Gabi Balint.

Suporterii olteni asaltează Timişoara

 

Managerul Ştiinţei, Ilie Balaci, a anunţat care este obiectivul Ştiinţei, pe lângă clasarea pe un loc de cupă europeană: „Ne dorim să facem spectacol, să readucem lumea pe stadion. Sper ca şi partida cu Urziceni, următoarea pe care o vom disputa acasă, să se joace cu casa închisă".

Până la meciul cu ialomiţenii, fanii olteni s-au organizat pentru partida de la Timişoara, anunţând că vor fi câteva mii pe stadionul „Dan Păltinişanu". La dispoziţia suporterilor alb-albaştri au fost puse deja 400 de bilete, conform protocolului încheiat între cele două grupări, însă reprezentanţii facţiunilor din galeria craioveană au plecat vineri la Timişoara pentru a achiziţiona mai multe bilete, conducătorii Universităţii informându-i pe omologii lor din Banat că la meci vor veni aproximativ 1.500 de fani alb-albaştri. Printre aceştia se vor afla şi foarte mulţi olteni care lucrează sau sunt studenţi în oraşul de pe Bega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII